Počela je Međunarodna studentska nedelja u Beogradu!

U okviru dvanaeste Međunarodne studentske nedelje (International Student Week in Belgrade) u sredu 18. jula biće održano Umetničko veče (Stadion Art Night). Reč je o događaju humanitarnog karaktera koji će biti organizovan u beogradskom klubu Zapa Barka, s početkom u 21h. Ako vas interesuje šta predstavlja ovaj festival i ko su njegovi organizatori i učesnici, sve o tome možete saznati u nastavku teksta.

Umetničko veče u Beogradu.

Šta je Umetničko veče i ko će sve nastupiti?

Ovaj događaj se već  godinama održava u okviru Međunarodne studentske nedelje, a osim učesnika i organizatora, predviđen je za sve koje koji žele da osete njegov multikulturalni duh, jedinstvenu energiju i da učestvuju u ovoj posebnoj humanitarnoj akciji. Tokom večeri nastupiće mladi džez muzičari sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, kao i bend Sizip, a prsutni će takođe moći da uživaju i u interaktivnoj tango radionici.

Cena ulaznice za ovo veče iznosiće 200 dinara, a sav novac će biti doniran Dragani Stanimirov koja boluje od karcinoma jajnika, a na licu mesta će se prikupljati i dobrovoljni prilozi.

Sajam Država kao deo festivala

Pored Umetničke večeri, kao jedna od najvećih manifestacija u utorak 17. jula održan je Sajam Država (Country Fair), u kafiću „Oblak u pantalonama“. Na ovoj manifestaciji je dominiralo šarenilo narodnih nošnji, hrane i pića iz preko 50 zemalja, gde su svi prisutni imali priliku da budu jedinstvenih kultura sa svih kontinenata, i to sve u srcu Beograda.

Na ovaj način je stranim studentima na najbolji način dočarana srpska kultura, dok su domaći studenti imali priliku da uživaju u isprobavanju razne svetski poznate specijalietete, i to sve na jednom mestu. Druženje, odlična hrana i prelepa atmosfera su samo neki od glavnih atributa Međunarodne studentske nedelje u Beogradu.

Sajam država kao deo Međunarodne studentske nedelje.

Šta je Defile zastava i kad će se održati?

Defile zastava je jedan od najposećenijih festivalskih događaja, kako među učesnicima, tako i među Beograđanima koji će da ga prate. Ovaj događaj se smatra za jedan od omiljenih svim učesnicima, pa je i njegovo iščekivanje svake godine i nestrpljivo i euforično. Na ovom događaju svi učesnici će imati priliku da da, držeći zastavu svoje zemlje, ponosno prošetaju gradom.

Defile zastava će se održati u subotu 21. jula, kada će svi učesnici Međunarodne studentske nedelje prodefilovati užim centrom Beograda, počevši od Trga Nikole Pašića s početkom u 16:45 h.

Defile zastava u Beogradu.

Tokom ovog osmodnevnog festivala, a naročito za vreme Defilea zastava, Beograd će izgledati kao prava svetska prestonica, budući da će se njegovim ulicama vijoriti zastave preko 50 različitih država. Budite i vi deo ovog festivala, i iskusite njegov multikulturalni duh i prelepu atmosferu!

Podeli