Počinju Beogradski dani inženjera

U organizaciji Udruženja studenata Evrope-BEST Belgrade u periodu od 8. do 12. marta održaće se manifestacija Beogradski dani inženjera-EBEC Challenge Belgrade, na Mašinskom fakultetu.

Beogradski dani inženjera-EBEC Challenge Belgrade
beogradski-dani-inzenjera

Cilj projekta je da se studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu pruži šansa i motivacija da pokažu svoje znanje i veštine u rešavanju problema iz oblasti inženjeringa, kao i da se kroz rešavanje zadataka razvije njihov timski duh, fleksibilnost i kreativnost.

EBEC Challenge Belgrade

U okviru manifestacije dana inženjera održaće se i EBEC Challenge Belgrade (European BEST Engineering Competition), lokalna runda takmićenja, koje će se održati i na regionalnom nivou.

Prema rečima glavnog organizatora projekta, Petra Stevanovića, EBEC Challenge je izazov ne samo za takmičare, već i za organizatore projekta, jer već jedanaest godina teže da svake naredne daju što veći doprinos neformalnom obrazovanju mladih inženjera, koji svojim učešćem razvijaju kapacitete za dalji rad.

Na ovom takmičenju će se studentima omogućiti da se iskažu u dve kategorije takmičenja, a to su Timski dizajn i Studija slučaja. Takmičenja pokrivaju dva različita tipa inženjerskih prolema, tj. projektovanje i konstruisanje prototipa uređaja zadate namene ili u rešavanje poslovnog problema korišćenjem znanja iz oblasti inženjerstva i menadžmenta.

Pored lokalne runde EBEC Challenge takmičenja, biće održan i Sajam nauke gde će učesnici moći da stupe u kontakt sa predstavnicima vodećih kompanija, kao i radionice za usavršavanje ličnih veština.

Regionalna runda takmičenja će se održati u Nišu, pri čemu će njen zadatak biti povezan sa zadacima ostali regionalnih rundi takmičenja i usmeren ka rešavanju evropskog inženjerskog problema.

Prijave za učešće na Beogradskim danima inženjera se otvaraju 16. februara, a više informacija o samom projektu možete naći na stranici ebec.best.rs.

Podeli