Podrška u traženju posla mladima koji su odrasli bez roditeljskog staranja

U Centru „Jaki mladi“ , ovog petka od 13 do 16 časova, biće organizovani susreti sa poslodavcima za mlade koji su odrasli bez roditeljskog staranja.tastatura laptop pomoc

 

Predstavnici 16 kompanija, među kojima su  MK Group, Advokatska Kancelarija Karanović Nikolić, Geo Art, Gi Group, PharmaSwiss,Valeant Pharmaceuticals, PricewaterhouseCoopres , Confluence Property Management i drugi posetiće Centar “Jaki mladi”.

Sa mladim ljudima organizovaće simulaciju razgovora za posao, pružiti im pomoć u pisanju radne biografije i odgovoriti na sva pitanja koja se tiču prvih profesionalnih koraka i razvoja karijere. HR provesionalci i preduzetnici će, kroz razgovor, sa mladim ljudima podeliti savete koji će im pomoći savladaju tremu od razgovora za posao i lakše prevaziđu sve prepreke koje ih čekaju.

Potrebno je poslati svoje kontakt podatke i kratku biografiju, na  jaki.madi@sos-decijasela.rs

Karijerni centar „Jaki mladi“

Otvoren je u okviru projekta „Jaki mladi – Održiva socijalna inkluzija i ekonomska podrška mladima u riziku“, koji SOS Dečija sela Srbija sprovode u partnerstvu sa nemačkom Fondacijom Herman Gmajner i lokalnim partnerima.

U Centru “Jaki mladi”  korisnici dobijaju edukacije, mogućnosti prekvalifikacije i dokvalifikacije, podršku u pokretanju sopstvenog posla kroz edukaciju o preduzetništvu, mentorstvo i mini grantove, psiho-socijalnu podršku kao i slobodne aktivnosti i obuke u skladu sa željama i potrebama.

Osnovna uloga centra je podrška u povećanju zapošljivosti mladih iz ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda. Fokus je na mladima do 30 godina koji su imali/imaju status deteta bez roditeljskog staranja kao i na mladima koji su uključeni u programe podrške porodicama u riziku koje sprovode SOS Dečija sela.

Podeli