Podrška u traženju posla mladima koji su odrasli bez roditeljskog staranja

0

U Centru „Jaki mladi“ , ovog petka od 13 do 16 časova, biće organizovani susreti sa poslodavcima za mlade koji su odrasli bez roditeljskog staranja.

deca-jaki-mladi

Predstavnici 16 kompanija, među kojima su  MK Group, Advokatska Kancelarija Karanović Nikolić, Geo Art, Gi Group, PharmaSwiss,Valeant Pharmaceuticals, PricewaterhouseCoopres , Confluence Property Management i drugi posetiće Centar “Jaki mladi”.

Sa mladim ljudima organizovaće simulaciju razgovora za posao, pružiti im pomoć u pisanju radne biografije i odgovoriti na sva pitanja koja se tiču prvih profesionalnih koraka i razvoja karijere. HR provesionalci i preduzetnici će, kroz razgovor, sa mladim ljudima podeliti savete koji će im pomoći savladaju tremu od razgovora za posao i lakše prevaziđu sve prepreke koje ih čekaju.

Potrebno je poslati svoje kontakt podatke i kratku biografiju, na  jaki.madi@sos-decijasela.rs

Karijerni centar „Jaki mladi“

Otvoren je u okviru projekta „Jaki mladi – Održiva socijalna inkluzija i ekonomska podrška mladima u riziku“, koji SOS Dečija sela Srbija sprovode u partnerstvu sa nemačkom Fondacijom Herman Gmajner i lokalnim partnerima.

U Centru “Jaki mladi”  korisnici dobijaju edukacije, mogućnosti prekvalifikacije i dokvalifikacije, podršku u pokretanju sopstvenog posla kroz edukaciju o preduzetništvu, mentorstvo i mini grantove, psiho-socijalnu podršku kao i slobodne aktivnosti i obuke u skladu sa željama i potrebama.

Osnovna uloga centra je podrška u povećanju zapošljivosti mladih iz ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda. Fokus je na mladima do 30 godina koji su imali/imaju status deteta bez roditeljskog staranja kao i na mladima koji su uključeni u programe podrške porodicama u riziku koje sprovode SOS Dečija sela.

Ostavite komentar