Pogled preko ramena #3

Pogled preko ramena je kolumna koju ćete biti u prilici da čitate svake nedelje. Trudićemo se da na interesantan i ponekad sarkastičan način prikažemo najinteresantnija dešavanja koja su oko nas.

Gledam neki dan TV, šaltam kanale, onako bezveze, i naletim na najpoznatiju beogradsku televiziju, sedi u studiu neki mladić. Učini mi se poznat, i setim se ko je. Filip Vukša. To je momak mojih godina, dečko je aktivista, lepi nalepnice na noćna stajališta GSP-a, prijavljuje nestale šahtove, sadi sadnice koje nedostaju itd, da ne dužim. Hoću reći, momku svaka čast, na trudu i zalaganju da ovaj naš grad bude malo lepši i sredjeniji. Ali, dečko, nazovi društvo, izađi, opusti se malo, imaš 20 godina, idi radi sve što tvoji vršnjaci rade: provodi se, studiraj, ostavi matorcima njihove poslove, uključi se u društveni život, umesto što lepiš stikere.

Oliveru Duliću je oduzet imunitet i najverovatnije će mu slediti kazna od 2 godine zatvora. Kao i svi naši političari, čovek je kraduckao pomalo, što bi rekao Velja Ilić, to je u ovoj zemlji najnormalnije. Nije mi, onda, samo jasna hajka na njega, pa to svi rade! Nego, Vučić hoće da se pokaže, pitaj boga šta je.

Opšti šou u javnim preduzećima, sadašnja vlast pravi rialiti, Maca, plesačice, osuđenici, neostvareni reditelji, pesnici i scenografi. I na čelu stoke, Miloš Bojanić, najgrlatiji naprednjak. Plus je Boske i mrzi jevreje, ‘de ćes više. Sledeći put na predsedničkim izborima, kandidat će biti neka volina, garantovano (slično se sličnom raduje). Dajte narodu ono sto traži jbg.

Nastavlja se ludilo u DS-u: da li Tadić, da li Đilas. Dok se ovaj kupa po Hrvatskoj i prima nagrade u Briselu, pritom opirući se da siđe sa trona stranke i prizna svoje neuspehe, gradonačelnik radi i opire se trenutnoj vlasti da i njega ne smene ko mučenog Igora Pavličića (za one manje upućene, ex gradonačelnik Novog Sada, na funkciji izdržao svega nekoliko dana pre nego što je podlegao struji naprednjaka).

Dinkić od nas pravi Kineze u Evropi. Postajemo jeftina radna snaga, a intelektualaca imamo za izvoz. Dovodi nam velike magnate, daje im po 7 hiljada evra po svakom radniku kojeg zaposle, a onda isti ti radnici primaju plate izmedju 20 i 30 hiljada dinara. Bruka i sramota! I posle, zašto država propada? Pa sva preduzeća smo privatizovali, prodali indijancima, na nelegalnim tenderima, a javnost očigledno najviše brine šta će reći Rodoljub Šabić u vezi objavljivanja podataka koje uzima Bus Plus od redovnih platiša i da li će se zabraniti otkucavanje kad god se udje u GSP jer je to zadiranje u privatnost pojedinca. Ma ‘ajte, molim vas!

Posle titule, ove nedelje Đoković stiže do finala. Tamo će se sastati sa starim poznanikom Endijem Marijem. Mari, koji ove godine igra tenis života, neće biti nimalo naivna prepreka nekadašnjem prvom igraču sveta. Fudbaleri, i pored sjajne igre u prvom poluvremenu protiv Belgije i gomile izvanrednih šansi, ipak su poraženi, može se sa sigurnošću reći sasvim nezasluženo visokim rezultatom 0-3. Šteta, ali nadajmo se boljem izdanju protiv Makedonaca. Košarkaši Partizana takođe izgubili u Evroligi. Dule i klinci nisu mogli mnogo, verovatno i neće protiv ekipa sa budžetom koji crno-beli mogu da sanjaju. Ma, sve pare u vaterpolo 😛

Šta će se desiti sa Dulićem, “orlovi” protiv Makedonije, Tropico band u Centru Sava 24.oktobra, da li će konačno skočiti sa ivice svemira ili će opet odložiti za sledeću nedelju, verovatno ćemo i mi da priznamo Kosovo, doviđenja EU, dobrodošla recesijo i bedo, smeši nam se hleb sa sedam kora…

Do sledeće nedelje, pozdrav!

Podeli