Pohađajte sjajni Pixar-ov online storytelling kurs besplatno

Nedavno smo pominjali Pixar i činjenicu da su svi likovi u Piksarovim crtaćima povezani. E pa, upravo je to jedna od stavki koje možete naučiti kroz besplatan online storytelling kurs koji organizuje Pixar pod okriljem Khan Academy-je. Evo o čemu se radi i kako Vas Pixar može naučiti metodama pričanja priče.devojka tablet

Poslednjih dana često pišemo o besplatnim online kursevima, koji su nekada organizovani pod okriljem svetski priznatih univerziteta, dok su to nekada online institucije za sebe u vidu brojnih sajtova za online učenje. E pa ovog puta je najveći svetski studio za animirane filmove, Pixar, organizovao besplatan online storytelling kurs koji vas može naučiti osnovama pričanja priče u formi scenarija.

Želja mnogih sa darom za pisanje, jeste pisanje knjiga, kratkih priča ili scenarija koji ih direktno mogu povezati sa sedmom umetnosti. Možda je baš Piksarov online kurs način za to?

Diznijev studio za animaciju, Pixar, je poznat kao „mašina za pravljenje“ mega uspešnih crtanih filmova, pa se teško može zamisliti bolje mesto za učenje storytelling metode pisanja od ovog studija.

Evo kako pohađati Pixar-ov online storytelling kurs i gde

Pixar je ovaj kurs organizovao sa Khan Academy-jom, neprofitnom obrazovnom organizacijom, na čijem sajtu možete pronaći celokupan kurs. Ipak, nemojte očekivati da ćete sesti i za 2 dana završiti sve. Kurs je u nastajanju i ideja je da vas Pixar u saradnji sa ovom akademijom konstantno vraća sebi, i uvodi u umetnost pričanja priče sve više. Nastavke i nova predavanja će izbacivati tokom cele 2017. godine. Kurs je mešavina različitih aktivnosti:

  • Gledanje video snimaka i saveta / objašnjenja iskusnih scenarista i režisera;
  • Praktične vežbe razmišljanja, i kreativnosti;
  • Zadaci za vežbanje storytelling-a i direktnog pričanja priče.

Kao što ste mogli da čujete u snimku iznad, nikome pisanje i pričanje priče ne uspe iz prve! Pa čak i iskusni scenaristi i režiseri, kao što je Pit Dokter – režiser crtanih filmova Inside Out i Monsters Inc. i jedan od predavača ovog detaljnog kursa, svoje filmove iznova i iznova menjaju i unapređuju dok priča zaista „ne klikne“.

Čar je u stalnom vraćanju na prethodnu priču. Ispričajte je ponovo i ponovo, prođite kroz sve detalje opet i opet. Baš kao što ćete moći da pohađate ovaj besplatan online kurs o pričanju priča.

Evo šta je potrebno za pohađanje kursa:

  1. Pristup Internetu
  2. Razumevanje engleskog jezika
  3. Kliknite na sledeći link koji Vas vodi direktno do kursa: OVDE.
  4. Pogledajte video snimke i poglavlja koja su do sada izašla.
  5. Vraćajte se na sajt iznova i iznova.
  6. I NAJVAŽNIJE – pišite i primenjujte savete koje je Pixar besplatno ponudio.

Želimo Vam uspešno pisanje i savladavanje tehnika pričanja priče i slobodno sa nama podelite svoja iskustva i progres u komentarima.

Možda već imate neku svoju priču? Rado ćemo je objaviti ili pročitati više o njoj.

Podeli