Od sada polaganje vozačkih ispita on-line

Od početka ove godine, budući vozači ispit o saobraćajnim propisima polažu na računarima, preko novog on-line sistema rada.

Kandidati koji polažu ispit, pristupaju elektronskoj bazi pitanja koja se nalazi na na serverima MUP-a, koja sadrži preko 5000 pitanja od kojih se metodom slučajnosti generišu ispitna pitanja za kandidata, a u zavisnosti od kategorije za koju polaže. Testovi se mogu polagati samo sa određenih računara u okviru auto-škole.

polaganje_ispita_online

Jedna od prednosti ovog sistema je to što kandidat odmah može saznati rezultate testa odnosno, ne mora čekati da test bude pregledan od strane ispitivača. Takođe, postoji mogućnost uvežbavanja ispita, kao i prijavljivanja od kuće.

Kamerama u prostoriji je obezbeđeno da test polaže kandidat koji ga je prijavio, što isključuje mogućnost malverzacija.

Planira se umrežavanje i sa drugim ministarstvima i institucijama, čime bi trebalo da se dobije i uvid u to da li kandidat ima propisan broj teorijskih časova kako bi mogao da polaže ispit, kao i da li ima zabranu koju je postavio neki drugi nadležni organ.

Ovom prilikom, sa osvrtom na trenutne snežne mećave, apelujemo na sve vozače da koriste zimske gume i lance, poštuju propise i da nikako ne voze pod uticajem alkohola!

Podeli