Požar u Samsungovoj fabrici, jer naravno da se Samsungu nešto zapalilo

Kada ti ide loše u životu, samo se seti Samsunga. Kompanija izgleda ne može da dođe do daha. Taman kada se malo stiša jedan problem, drugi se razbukta. Kao što je to nedavni požar u fabrici.Samsung logo

Nakon cele frke sa zapaljivim Note 7 o kojoj je ceo urbani svet saznao, imali su problema sa mašinama za veš. Sada, kada su se konačno oprali od svih problema (evo prestajem sa pošalicama) čak su doživeli skok u vrednosti celokupnog brenda, i sada se nalaze na 6. mestu.

Doduše, Samsung je ogromna kompanija, i divizija mobilnih uređaja je samo jedna od mnogobrojnih. Svakako joj ovaj požar ne ide na ruku.

[button link=“https://beleske.com/kako-povezati-sve-chat-aplikacije-u-jedan-program-meet-franz/“]Evo kako povezati sve chat aplikacije u jedan program – meet Franz[/button]

Šta se desilo

Požar je izbio u jednoj od Samsungovih fabrika u severnom kineskom gradu Tianjin koji je ugašen bez većih problema, izjavio je portparol Samsunga, dodajući da nije bilo žrtava ili značajnog uticaj na poslovanje fabrike.

Požar nije izbio na samoj proizvodnoj liniji, već u delu objekta koji se koristi za odlaganje otpada, uključujući i neispravne baterije. Što znači da im zapaljeno đubre pravi haos.

Međutim, lokalni vatrogasci su naveli da je požar izazvan od strane baterija unutar objekta.

,,Materijal koji se zapalio su litijumske baterije unutar proizvodnih radionica i nekih polu-gotovih proizvoda“, navodi se u objavi vatrogasne službe. Oni dodaju da je poslato 110 vatrogasaca i 19 kamiona kako bi ugasili vatru.

Isti proizvođač baterija Note 7 uređaja

Uprkos navodima Samsung Mobile da su za probleme sa baterijama u Note 7 uređajima zapravo odgovorni dobavljači kojima je poverena proizvodnja baterija, Samsung SDI i kineski Amperex technology, Samsung SDI će obezbediti snabdevanje baterijama za predstojeći samsungov Galaksi S8 smartfon.

Iz Samsunga SDI navode da se u bezbednost uložilo oko 131 miliona dolara. Makar je nešto dobro proizašlo iz čitavog Note 7 skandala. Požari prouzrokovani neispravnim Note 7 baterijama su primorali proizvođače baterija širom sveta da obrate mnogo više pažnje na fazu testiranja. Dok su se neki proizvođači opredelili za korišćenje starih, oprobanih baterija umesto novih, nedovoljno testiranih.

Uspeh Samsunga sa predstojećim Galaksi S8 će biti od ključnog značaja za održavanje konkurencije sa njihovim najvećim rivalom, Eplom i novim igračima kao što su kineski Huawei. Lansiranje novog modela očekuje se oko 21. aprila sa nekim fensi tehnologijama koje ni ne znam da prevedem, i skenerom rožnjače i vodo-otpornim dizajnom.

 

Šta se dešava sa Samsungom? Da li je ovo neka vlaška magija u pitanju ili samo niz veoma nesrećnih okolnosti? Videćemo kako će proći S8, a u međuvremenu nemojmo da kukamo zbog brzog pražnjenja baterija, makar se ne zapaljuju.

 

Podeli