Praksa u domaćoj kompaniji kao pasoš za internacionalno iskustvo!

Studentska organizacija AIESEC po treći put ove godine organizuje projekat ‘’DoIT’’. Ovim projektom želimo da omogućimo studentima i diplomcima da napreduju i steknu praktično iskustvo u oblasti IT sektora, radeći u nekim od priznatih domaćih kompanija ove sfere, a onda i u inostranim kompanijama. Ovo je idealna prilika za sve entuzijaste u svetu informacionih tehnologija da se stručno oprobaju i aktivno doprinesu svom profesionalnom razvoju.

Aiesec plaćene stručne prakse u inostranstvu

‘’DoIT’’ je projekat edukativnog karaktera i namenjen je studentima završnih godina i diplomcima. Studenti će uz mentorsku podršku stručnjaka iskusiti tromesečni, praktični rad u nekoj od kompanija učesnica na projektu gde će unaprediti svoje veštine i znanja u oblastima IT sektora poput Software Development, Web Development, Mobile Application, Java Front End Developer, Back End Java Developer, Graphic Design, Database(MySQL), Web-frontend Developer, Android Developer, Back-end Developer i Java Developer. Jedan od neophodnih uslova za učešće na ‘DoIT’ projektu jeste odlazak studenta, nakon završetka prakse u domaćoj kompaniji, na stručnu plaćenu IT praksu putem Global Talent programa. Ovaj program nudi studentima završnih godina i diplomiranim mladim ljudima stručne prakse u IT sektoru u inostranstvu u nekim od najrazvijenih kompanija sveta u oblasti informacionih tehnologija.

Generalni pokrovitelj projekta i glavna kompanija učesnica na projektu je ‘’DEVANA Technologies’’. Pored tromesečnog praktičnog iskustva, ova kompanija je svojim budućim praktikantima olakšala odlazak na IT praksu u inostranstvo putem Global Talent programa, jer će pri završetku domaće prakse finansijski podržati odlazak dva studenta na internacionalno praktično iskustvo. ‘’Deploy’’ kompanija kao platinium partner, ‘’30Hills’’ i ‘’Net Link solutions’’, kao preostale tri kompanije učesnice, takođe će omogućiti studentima tromesečnu praksu u oblasti informacionih tehnologija.

Realizacija projekta počinje svečanim otvaranjem 7. juna, na kome će se kompanije učesnice obratiti svojim budućim praktikantima. Prijave za učešće na projektu su otvorene do 3. juna. Svi zainteresovani studenti mogu da popune ovu PRIJAVU i biće kontaktirani za dalji proces.

Ukoliko ste student završne godine fakulteta ili diplomac u oblasti informacionih tehnologija i želite stručno usavršavanje u domaćim, a onda i inostranim kompanijama, ovo je projekat za Vas. Medijski pokrovitelj projekta, a ujedno i portal na kome možete naći detaljne opise svih otvorenih pozicija na ‘’DoIT’’ projektu, je serbianit.com

Podeli