Predstavljanje ,,Startup centra“ na Ekonomskom fakultetu

Predstavljanje Startup centra u okviru Ekonomskog fakulteta, koji će početi sa radom na jesen, održava se u utorak 27. juna 2017. godine na Ekonomskom fakultetu u profesorskoj sali na prvom spratu u 14 časova. Tom prilikom biće održano i predavanje suosnivača organizacije ,,MVP Workshop“ i direktora kompanije ,,GoDaddy Europe“ Ivana Bjelajca.

startup centar Ekonomski fakultet

Kome je namenjeno predavanje

Svim studentima koji sanjaju o tome da pokrenu svoju kompaniju i uđu u svet preduzetništva. Prisutni će se upoznati sa novim ekonomskim modelom za razvoj modernih preduzeća – Business model canvas, koji se koristi uokviru kompanije GoDaddy. Takođe ćete saznati nešto više o veštini vođenja intervjua sa klijentima, kako da strukturirate intervju i otkrijete stvarne probleme koje vaši sagovornici imaju i da pritom dođete do korisnih informacija za unapređenje vašeg proizvoda ili usluge. U toku predavanja biće i poseban osvrt na utvrđivanje veličine pretpostavljenog tržišta.

Šta je Startup centar

Centar je zamišljen kao mesto gde će studenti, uz mentorstvo organizacije ,,MVP Workshop“ imati priliku da razvijaju sovje preduzetničke ideje i naprave prve poteze u poslovnom okruženju. Tokom perioda od tri meseca, izabrani članovi će raditi u timovima na razvoju poslovnih ideja i poboljšanju proizvoda ili usluge, kako bi spremno dočekali izlazak na tržište.

Centar je rezultat saradnje organizacije MVP Workshop koja se bavi procenom biznis ideja startapa i Centra za saradnju sa privredom u okviru Ekonomskog fakulteta.

Kako se prijaviti za učešće u centru

Nakon predavanja biće omogućena onlajn prijava za sve timove koji žele da učestvuju u tromesečnom programu razvoja poslovnih ideja, a prijava za projekat će trajati do 15. septembra 2017. godine. Dozvoljeno je učešće studentima sa drugih fakulteta, dokle god je jedan član student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Šta treba da sadrže prijave

Prijave će izgledati tako što će timovi imati zadatak da dostave popunjen Business model canvas, kao i da odrede veličinu potencijalnog tržišta i da pošalju biografije svih članova tima. Komisija koju čine predstavnici fakulteta i članovi organizacije MVP Workshop izabraće tri tima, koji će u oktobru početi sa radom uz pomoć mentora na poboljšanju svojih organizacija.

Trenutno se sprovode radovi na uređenju prostora na četvrtom spratu zgrade Ekonomskog fakulteta, gde će polaznici raditi sa mentorima. Moderno osmišljen prostor pružiće odlične uslove za rad timova, kao i podsticajnu atmosferu za razmišljanje i osmišljavanje novih biznisa. Otvoren prostor će doprineti razmeni ideja, a predviđen je odvojen prostor u kojem svi učesnici mogu da se druže.

Prijavite se za predavanje putem sledeće linka i hrabro zakoračite u svet preduzetništva: https://goo.gl/forms/QUMlHWwb0bHmWs133

 

Podeli