Prijavi se: besplatni časovi modnog dizajna u Artistikum centru

Tokom avgusta, tačnije 16, 23 i 30. avgusta, Artistikum centar organizuje besplatne časove modnog dizajna za decu od 6 godina i srednjoškolce do 19 godina starosti. Pogledaj o čemu se radi, kako se prijaviti i zašto bi trebalo da se prijaviš!crtez dizajn

Program besplatnih časova modnog dizajna za decu i srednjoškolce, je osmišljen kako bi podstkao decu koja tek polaze u školu, ali i starije srednjoškolce, na razvoj sopstvene kreativnosti i samostalnog izražavanja. Kao najava za septembarski upis polaznika, ovi besplatni časovi modnog dizajna su idealan način da odlučiš da li ti se modni dizajn dopada.

Program besplatnih časova modnog dizajna

Ideja programa, kako ističu organizatori iz centra Artistikum, jeste da najpre upozna decu sa istorijom kostima kako bi im se približila upotrebna vrednost odeće, nakon čega se predavači osvrću na estetsku vrednost odeće, koja je proizvod savremenog doba. Cilj je naučiti decu da na drugačiji način posmatraju odeću, kako bi i sami bili u mogućnosti da kreiraju unikatne odevne predmete, novu formu i oblik već standardnih odevnih predmeta.

Evo šta će deca naučiti i kada se odvijaju radionice

Fokus predavača će biti usmeren na sticanje osnovnih znanja o tehnici crtanja, kako bi deca samostalno mogla da iskažu svoje ideje. Težiće se korišćenju tehnike kolaža, kako na papiru, tako i na raznim drugim materijalima.

Besplatan program modnog dizajna prilagođen je uzrastu od 6 do 19 godina, a dostupna su tri termina za besplatni čas:

  1. Termin: 16. avgust (18:00 – 19:30h)
  2. Termin: 23. avgust (18:00 – 19:30h)
  3. Termin: 30. avgust (18:00 – 19:30h)

Sa decom će raditi Gorica Roksandić – inženjer dizajna tekstila i odeće, koja je svoju diplomu odbranila 1996. godine na Visokoj Tekstilnoj Strukovnoj školi za dizajn, tehnologiju i menadžment – DTM, na odseku dizajn tekstila i odeće, kao student generacije. Gorica poseduje višegodišnje iskustvo u radu sa decom, čemu svedoči i njena Škola modnog dizajna MODA ART, koju je osnovala 2014. godine.

Prijave se mogu napraviti putem sledećih brojeva telefona:

Ukoliko ti se dopadne, tu je i septembarski upis

Nakon što završiš besplatan kurs modnog dizajna, ukoliko ti se dopadne to što si naučio/la, možeš nastaviti sa pohađanjem škole modnog dizajna, tako što ćeš se prijaviti za septembarski upis. Tokom kursa koji startuje u septembru, deca će proći kroz sve faze modnog dizajna, od idejnog rešenja sve do finalnog odevnog predmeta, a biće organizovana i izložba radova, kao i modna revija za predstavljanje dizajna.

Iskoristi sjajnu priliku i prijavi se, a potom nam obavezno javi u komentarima kako je prošao kurs!

Podeli