Prijavite se na konkurs “Murali u očima fotografa”

Prijatelji vam često traže da ih slikate? Vaš Instagram profil prepun je pejzaža, portreta i objekata koje ste lično uslikali? Da li vas je oduvek zanimala fotografija, ali ste se njome bavili iskjučivo iz hobija? Došlo je vreme da svoj talenat podelite sa drugima.

fotoaparat na stolu

Ako je odgovor na jedno, ili na sva ova pitanja bio “da”, uzmite svoj fotoaparat u ruke i obezbedite sebi mesto na konkursu sa temom “Street art” koje organizuje Centar za razvoj ideja.

O čemu je reč?

Centar za razvoj ideja organizovao je konkurs sa nazivom “Murali u očima fotografa” sa ciljem i željom da pozove sve mlade fotografe da svoj talenat podele sa njihovim timom, ali i stručnim žirijem.

Mladi umetnici se pozivaju da inspiraciju za svoje radove pronađu na ulicama i zabeleže na svoj način murale u svom gradu. Radove je dozvoljeno obrađivati samo u domenu kontrasta i boja.

Stručni žiri, koji čine profesionalni fotografi i priznati umetnici, izabraće po njihovom mišljenju 25 najuspešnijih radova na kojima je predstavljena umetnost sa ulice. Radovi će biti predstavljeni na izložbi koja će se održati krajem juna.

Kako da se prijavim?

Svi zainteresovani amateri i profesionalni fotografi, uzrasta od 15 do 35 godina, mogu se prijaviti na ova konkurs slanjem prijava na e-mail kultura@razvojideja.org.rs . Evo šta prijava treba da sadrži:

  • Ime i prezime autora
  • Datum rođenja
  • Mesto prebivališta
  • Kontakt telefon
  • Lokaciju murala
  • Najviše 5 fotografija u formatu 16:9, rezolucije do 300 dpi.

Izaberite svoj omiljeni mural, spakujte svoj fotoaparat, napravite fotografiju u vašem stilu i podelite je sa timom Centra za razvoj ideja. Prijave su otvorene do 15. juna. Srećno!

Podeli