Programeri, ujedinite se – prijave za FON Hakaton 2018 su u toku

Za sve mlade IT entuzijaste koji žele da naprave još jedan korak ka svetlijoj mogućnosti, organizuje se tradicionalno takmičenje u programiranju iliti peti po redu FON Hakaton. U nastavku pročitajte gde i kako se možete prijaviti.

FON Hakaton 2018

Ovo je takmičenje koje inspiriše kako srednjoškolce, tako i studente da usavrše svoja znanja i veštine radom na određenom projektu koji direktno utiče na poboljšanje različitih aspekata poslovanja partnera i života ljudi.

FON Hakaton organizuju FONIS i Istraživačko-razvojni centar Fakulteta organizaconih nauka u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija.

Kako će izgledati Hakaton 2018?

Ovogodišnji Hakaton će se održati 31. marta i 1. aprila u prostorijama Istraživačko-razvojnog centra Fakulteta organizacionih nauka, i učešće je u potpunosti besplatno.

Takmičari će imati šansu da u timovima (3 ili 4 člana) pokažu svoje znanje, ideje i kreativnost; i to tako što će u roku od 24 časa rešiti realan problem iz oblasti rada nad podacima.

Projkete koje timovi budu osmislili, a potom i realizovali, ocenjivaće stručni žiri čije će mišljenje takmičarma omogućiti da na pravi način usavrše svoje sposobnosti u budućem radu.

Oni će, takođe, imati priliku da učestvuju i u delu projekta pod nazivom Tech Challenge, gde će moći da predlože inovacije za poslovanje kompanije partnera.

Prezentacija završnih aplikacija timova održaće se 1. aprila u večernjim časovima, nakon čega sledi i svečana dodela nagrada.

Ko se može prijaviti?

Svi mladi od 16 do 26 godina koji imaju prebivalište u Srbiji se mogu prijaviti za Hakaton i Tech Challenge, a prijave će trajati do 12. marta u ponoć.

Učesnici Hakatona će biti izabrani na osnovu popunjene prijave ali i testa njihovih programerskih veština, dok će učesnici Tech Challenge-a biti odabrani samo na osnovu prijave koja je na sajtu projekta.

Prijavite se na vreme i iskoristite svoju šansu da steknete jedno nezaboravno iskustvo, a više informacija o samom takmičenju kao i prijave za oba dela projekta možete pronaći zvaničnom sajtu projekta.

Podeli