Project Management Championship 2016.

Po drugi put u Srbiji, svetska organizacija za upravljanje projektimaIPMA u  saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka, organizuje Project Management Championship, koji za cilj ima angažovanje studenata oko problematike projektnog menadžmenta, kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou.projektni menadzement takmicenje

Project Management Championship je takmičenje koje sadrži tri nivoa i sastoji se od kvalifikacione runde, pojedinačnih nacionalnih finala i međunarodnog finala.

Takmičenje je pre svega namenjeno studentima viših godina osnovnih i studentima master studija, koji su tokom studiranja slušali predmete vezano za projekte i projektni menadžment. Osnovni cilj je da se oni zainteresuju za projektni menadžment u profesionalnom smislu i da unaprede svoja znanja u ovoj oblasti.

Kvalifikaciona runda u Srbiji je bila održana 21. februara, a podrazumevao ju je test od sto pitanja. Šest najboljih timova prošlo je u finale takmičenja, koje će biti održano 28. februara na Fakultetu organizacionih nauka.

Finale

Timovi koji su prošli u finale takmičenja rešavaće realan poslovni problem u formi projektnog plana. U finalnoj rundi naći će se timovi sa Ekonomskog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Fakulteta organizacionih nauka i studenti sa Univerziteta Džon Nezbit.

Nakon nacionalnog finala, pobednički tim dobija priliku da predstavlja Srbiju u samom finalu Project Management Championship -a koje će biti održano u Rigi (Letonija) 17. i 18. marta. Ovaj tim će, takođe, imati pripreme za svetsko takmičenje, mentorsku podršku i obezbeđeno učešće na velikom takmičenju iz oblasti projektnog menadžmenta – Balctic PM Days 2016.

Organizacioni tim takmičenja poziva sve zainteresovane da prisustvuju nacionalnom finalu, koje će se održati 28. februara na Fakultetu organizacionih nauka sa početkom u 13h!

Podeli