Projekat “Konsultantska kuća”

“Konsultantska kuća” je projekat organizacije AIESEC koji se ove godine organizovao i realizovao šesti put. Cilj projekta je da studentima pruži priliku da se oprobaju u rešavanju izazova i rizika sa kojima se susreću mala i srednja preduzeća u oblasti marketinga, menadžmenta i odnosa sa javnošću.

Projekat se sastoji iz tri studije slučaja, svaka u trajanju od 6 nedelja. Ideja projekta je da domaći studenti zajedno sa inostranim volonterima rade na kreiranju marketing strategije, definisanju trenutnih problema  kao i predlaganju inovativnih rešenja za problem preduzeća u kojima su volonterski radili. Radeći u internacionalnom timu, studenti koji su se prijavili za učešće na projektu ‘’Konsultantska kuća’’ imali su priliku da usavrše znanje engleskog jezika, upoznaju novu kulturu, steknu liderske sposobnosti i prošire mrežu kontakata.
ch-alessandro

Pored pomenutih oblasti u koijma su studenti stekli praksu, takođe su i studenti koji imaju iskustva u grafičkom dizajnu proširili svoja znanja. Studenti koji su se prijavili za učešće na ovom projekatu i svojim iskustvom doprineli razvoju ovih kompanija,  ujedno su stekli i praktično iskustvo u ovoj oblasti. Imali su i mogućnost da osmišljavaju inicijative i ideje koje direktno utiču na razvoj jedne kompanije.
ch-aristea

Na samom projektu ovog leta praksu je steklo preko dvadeset studenata iz inostranstva i još dvadeset iz Srbije. Internacionalno iskustvo, timska atmosfera, sticanje profesionalnih veština i pratkični napredak prava je prilika za mlade ljude koji su ambiciozni, a projekat ‘’Konsultantska Kuća’’ im upravo to i pruža. Planiraju se I nove realizacije u budućnosti za sve zainteresovane.

Realizacija projekta je počela  15. jula i završila se 26. avgusta.

jch-ulia(1)

Podeli