Projekat „Odgovornost bez granica“

Još jedan u nizu korisnih projekata za studente, održaće se 25. i 26. maja 2013. godine, na FON-u. Ovog puta u organizaciji FON-ovog centra za razvoj karijere tema je korporativna društvena odgovornost.

Odgovornost bez granica Logo

Cilj projekta je da studentima, kao nosiocima budućeg razvoja, približi koncept društveno odgovornog poslovanja, koji postaje sve značajniji u korporativnom svetu. Iako koncept KDO predstavlja jedan od važnih faktora u poslovanju, on još uvek nije doživeo svoju punu primenu u našoj zemlji.

Projekat će biti održan po oprobanom receptu u dva dana, gde će prvi biti dan teorije, a drugi prakse.

Teorijskog dana, predavanja će održati predstavnici: Inicijative za društvenu odgovornost, NIS-a, Smart Kolektiva, NALED-a, Balkanskog fonda za lokalne inicijative i Privredne komore Srbije. Predavači će upoznati učesnike sa samom suštinom i značajem ovog koncepta, kao i brojnim prednostima koje on nosi.

Dan prakse biće ispunjen primerima dobrih praksi vodećih kompanija i organizacija na našem tržištu, koje će studentima dati odgovor na pitanje: “Iz čega se sastoji naše društveno odgovorno poslovanje?”. Primere će obezbediti Fondacija „Ana i Vlade Divac“, Delta Holding, Timočki omladinski centar i Blic fondacija.

Nakon primera iz prakse, Inicijativa za društvanu odgovornost održaće kreativnu radionicu, koja će omogućiti studentima da stvore širu sliku koncepta društveno odgovornog poslovanja.

Studenti će imati priliku i da stečeno znanje primene kroz rešavanje studije slučaja, zadate od strane Balkanskog fonda za lokalne inicijative. Timu koji, po mišljenju predstavnika organizacije ponudi najbolje rešenje, pružiće se mogućnost da stekne nova iskustva i proširi svoja znanja volontirajući u Balkanskom fondu za lokalne inicijative.

Više informacija o projektu i načinu prijavljivanja možete pronaći na veb sajtu www.fonovcentar.rs.

Podeli