Psihodramsko čitanje – radionica za studente u SKC-u!

U ponedeljak, 10. aprila u 18 časova u SKC-u se održava radionica za studente pod nazivom Psihodramsko čitanje.devojka cita

Radionica će se održati u Novom prostoru u okviru Studentskog kulturnog centra u Beogradu. Voditeljke radionice su Gordana Marić Lalović, psiholog, grupni psihoanalitičar, psihodramski psihoterapeut i supervizor, i Danica Vulićević, profesorka književnosti i psihodramatičar u edukaciji.

Tema radionice će se zasnivati na romanu Džozefa Radjarda Kiplinga – „Knjiga o džungli“. Kroz ovo jedinstveno iskustvo, posetiocima će se omogućiti da na specifičan način priđu delu i njegovom tumačenju. Voditeljke će pokušati da ponude novi prostor za razmišljanje i razmenu utisaka o knjizi, ali ne na način na koji se to čini u formalnoj književnoj analizi. Naprotiv, one će pokušati da se fokusiraju na rad sa onim što knjiga u svojim čitaocima pokreće – u svakom posebno, ali i u čitavoj grupi.

Psihodramsko čitanje i šta možeš da očekuješ

Dakle, psihodramsko čitanje će te podstaći na neko novo razmišljanje o onome šta si pročitao i nudi nove uvide i perspektive u tumačenju dela. Radionica je zamišljena tako da se učesnici rasporede u krug, a zatim, uz pomoć spontanih asocijacija na delo, će se dalje pričati o utiscima i doživljajima određenih ideja. Neke od tehnika psihodrame koje će se koristiti su: zamena uloga, dubl, miroring, pomoćni ego.

Za učešće u radionici nije potrebno nikakvo prethodno znanje, iskustvo, niti talenti. Sve što je potrebno jeste da se prijaviš putem mail adrese: maricgordana21@yahoo.com. Broj mest je ograničen. Požuri!

Podeli