Putujemo u Evropu već dvanaest godina!

Oduvek želiš da putuješ i upoznaješ brdo novih mladih ljudi i njihove kulture? Onda je ovo tekts baš za tebe jer će ti projekat Putujemo u Evropu omogućiti baš to!

Program Putujemo u Evropu

Zvuči zanimljivo, zar ne? Slažem se, zato ti i prenosim poziv. Dakle, u četvrtak 30. marta u 18 časova poseti Novi prostor (SKC) i saslušaj iskustva svojih prethodnika!

Šta je, dakle, projekat Putujemo u Evropu?

Program je nastao iz uočene potrebe da se mladim ljudima omogući da otkriju raznovrsno kulturno nasleđe različitih evropskih zemalja.

slika

Prvo putovanje ovog tipa organizovano je još 2005. godine, a od tada je 1410 najboljih studenata iz Srbije započelo svoju evro avanturu.


I ove godine, dvanaesti put zaredom, raspisan je konkurs na kojem će najbolji studenti završnih godina osnovnih i master studija biti proglašeni učesnicima ovog programa. Čitavo putovanje će započeti u Berlinu gde će se našim studentima pridružiti kolege iz regiona. Konkretan način odvijanja daljeg putovanja zavisi od samih studenata – gde žele da idu, šta da vide, koga da upoznaju. Ovaj program je jedinstven upravo zbog toga što odabranim učesnicima daje mogućnost da sami kreiraju svoju rutu putovanja. Utiske sa prethodnih putovanja možeš da vidiš na sajtu samog projekta.

Ukoliko i dalje nisi siguran da li da konkurišeš i o čemu se zapravo ovde radi, Evropski pokret u Srbiji te poziva da dođeš u SKC u četvrtak i da saslušaš priče i iskustva bivših studenata – putnika!

Podeli