Radionica na temu odgovorne konzumacije kompanije „Heineken“

U okviru globalne Heineken kampanje „When you drive, never drink” 30. oktobra, sa početkom u 16:30 časova u profesorskoj sali Ekonomskog fakulteta u Beogradu održaće se edukativna radionica na temu odgovorne konzumacije alkohola i bezbednosti u saobraćaju. Pročitajte o čemu će se na radionicama govoriti, kao i zbog čega je Haineken odlučio da sprovede ovu kampanju.

heineken

Učesnici ove radionice biće uspešni ljudi iz sveta automobilizma, saobraćaja i javnog života koji će podeliti svoje iskustvo sa svim posetiocima. Takođe,  svi prisutni imaće priliku da učestvuju u različitim aktivnostima, a najuspešnije očekuju interesantne nagrade.

Kampanja ,,When you drive, never drink”

Radionica koja će sledećeg ponedeljka biti održana na Ekonomskom fakultetu u Beogradu deo je šire globalne kampanje pod nazivom „When you drive, never drink“. U okviru ove kampanje kompanija Heineken će održati interaktivne radionice na više fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Cilj kampanje je da se studentima i svim ostalim zainteresovanima predstave vrednosti kao što su odgovorna konzumacija alkohola i  bezbednost u saobraćaju.

Radionice su osmišljene tako da se kroz predavanje, ali i interakvitne radionice, razgovore sa studentima i upečatljive primere iz realnih situacija u saobraćaju prenese poruka koja će mladima biti podsetnik da nikada ne sednu za volan pod dejstvom alkohola.

Na ovom projektu u saradnji sa Heinekenom radi i naš poznati automobilista Dušan Borković koji je saglasan sa nazivom kampanje i smatra da kada ste za volanom, treba da budete odgovorni i ne konzumirate alkohol.

Mladi pod uticajem alkohola češće izazivaju saobraćajne nezgode

U Srbiji, po broju izvršenih prekršaja u saobraćaju, alkohol se nalazi na drugom mestu, odmah nakon neprilagođene brzine.

Posebno je zabrinjavajuće što mladi vozači znatno češće učestvuju u saobraćajnim nezgodama pod dejstvom alkohola od drugih.

Na osnovu podataka MUP-a Srbije, u periodu od prvog do devetog meseca 2015. godine, u saobraćajnim nesrećama je učestvovalo 4909 vozača od 18 do 25 godina, od kojih je 570 (11,6 procenata) bilo pod uticajem alkohola.

 

Podeli