Regionalno inženjersko takmičenje “EBEC Balkan” u Beogradu

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST iz Beograda organizuje regionalnu rundu inženjerskog takmičenja “EBEC”, pod nazivom “EBEC Balkan”, koje će se održati od 18. do 22. juna na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

učesnici inženjerskog takmičenja ebec

 

Takmičenje je podeljeno u dve kategorije: Timski dizajn i Studija slučaja i okuplja 8 najboljih timova, pobednika lokalnih rundi takmičenja iz Beograda, Niša, Sofije i Skoplja.

Šta predstavlja takmičenje “EBEC”? 

“EBEC” je skraćenica od engleskog European BEST Engineering Competition, i reč je o evropskom inženjerskom takmičenju koje se održava u okviru organizacije udruženja studenata tehnike Evrope “BEST”. 

Ovo takmičenje se održava u više rundi, a ovogodišnja regionalna runda biće upravo u Beogradu, i to po treći put. “EBEC Balkan” okupiće najbolje timove iz Beograda, Niša, Sofije i Skoplja. 

Kako će funkcionisati takmičenje po kategorijama?  

Na takmičenju postoje dve kategorije: Timski dizajn (Team Design) i Studije slučaja (Case Study).  U kategoriji Timski dizajn takmičari imaju zadatak da, koristeći svoje znanje i veštine uz ograničeno vreme i resurse, kreiraju mehanizam koji vrši zadatu funkciju, zatim se napravljena maketa testira pred publikom.

Kategorija Studije slučaja takmičarima nalaže da na zadati menadžerski ili tehnički problem daju konceptualno rešenje. Problemi koje će rešavati zadati su od strane kompanija koje podržavaju ovaj projekat, a odnosiće se na realne probleme sa kojima se mogu susresti.

BEST Beograd je lokalna grupa evropske organizacije BEST, koja broji preko 100 članova sa tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih i Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, i po treći put organizuje ovo takmičenje u Beogradu. 

Rešavanjem zadatih problema, takmičari će probati da sebi obezbede mesto u finalnom krugu takmičenja.

 

Podeli