Sajam poslova i praksi po četrnaesti put u Beogradu

“Job Fair 2018 – Kreiraj svoju budućnost!” je sajam poslova i stručnih praksi koji se ove godine održava po četrnaesti put, a namenjen je  studentima i diplomcima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta. Sajam će se održati 5. i 6. novembra u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu.

Job Fair 2018 je organizovan od strane studentskih, apolitičnih i neprofitnih organizacija Istek – Lokalni komitet Beograd i BEST – Lokalna grupa Beograd, koje imaju za cilj da predstave posetiocima razne mogućnosti zaposlenja i razvoja profesionalnih karijera u kompanijama koje uspešno posluju u Srbiji. Glavni podsticaj za dugogodišnju tradiciju održavanja ovog Sajma je negativan trend poznat kao  “odliv mozgova”, koji je u Srbiji naročito zastupljen u oblasti tehničkih nauka usled nezaposlenosti i nedovoljnog podsticaja za mlade.

Glavni deo Sajma podrazumeva upoznavanje studenata i diplomaca sa kompanijama iz prirodno-matematičkih i tehničko-tehnoloških oblasti, gde će putem direktne komunikacije imati priliku da steknu uvid u stanje na tržištu i uslove zaposlenja i praksi. Propratni sadržaj podrazumeva besplatne panel diskusije i tribine koje će obrađivati aktuelne teme, a gde će posetioci imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima velikih kompanija o gorućim problemima na tržištu rada. Sajam će posetiocima pružiti priliku i da na licu mesta obave razgovor za posao, kao i da prisustvuju seminaru “LevelUp-Podigni nivo svojih veština”.

Deo događaja tradicionalno predstavlja i “Case Study” gde će se studenti oprobati u rešavanju realnog poslovnog problema zadatog od strane kompanija. Na Sajmu će se, između ostalog, predstaviti Microsoft Development Center Serbia, RT-RK, HDL Design House, EMS, Elsys i Avisto, Vip, Asseco, FishingBooker i mnoge druge kompanije.

Sajam je podržan od strane Univerziteta u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu, što jača njegov nacionalni karakter i značaj. Više informacija možete pronaći na www.jobfair.rs ili zvaničnoj Facebook stranici www.facebook.com/jobfairrs.

Podeli