Sajam poslova i praksi za mlade inženjere – Job Fair17 (6-7. novembar)

Sajam poslova i praksi za studente/diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta „JobFair17 — Kreiraj svoju budućnost!‟ održava se 6. i 7. novembra 2017. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu, pod okriljem dve studentske, apolitične i neprofitne organizacije Istek — Lokalni komitet Beograd i Best — Lokalna grupa Beograd.

job fair plakat

Organizatori projekta, studenti volonteri, već trinaestu godinu pružaju priliku kolegama da pronađu šansu za zaposlenje i rade na postizanju misije Sajma — smanjenje nezaposlenosti među mladima i sprečavanje odliva stručnog kadra, problemi koji su pretežno prisutni u oblasti tehničkih nauka u našoj zemlji. Sajam posetiocima, osim karijernog napretka, takođe pruža priliku za lični i profesionalni razvoj kroz učešće u raznim propratnim sadržajima  „JobFair‟-a.

„JobFair‟ već godinama predstavlja konekciju između studenata, kompanija i obrazovnog sistema u našoj zemlji. Studenti i diplomci će imati priliku da se upoznaju sa kompanijama iz tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih oblasti i time dobiju uvid u aktuelnu potražnju tržišta kao i koja su to znanja i veštine trenutno najpotrebnija kako bi se došlo do posla.

Posetioci će imati priliku da besplatno prisustvuju tribinama o akutelnim temama, koje će držati stručnjaci i predstavnici kompanija, učestvuju u razgovoru za posao i seminaru profesionalnih veština  „LevelUp — Podigni nivo svojih veština‟. Od ove godine, dodatni sadržaj edukativnog dela Sajma čini i interaktivna radionica „Case Study‟ u kojoj će učesnici rešavati problem zadat od strane kompanije u realnom vremenu.

Iz godine u godinu, interesovanje studenata širom zemlje za „JobFair‟ je u porastu. Iz tog razloga, organizatori nastoje da svake godine predstave Sajam svim studentima u Srbiji i time rade na jačanju nacionalnog karaktera „JobFair‟-a. Sajam ima punu podršku Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Među kompanijama koje će se studentima i diplomcima pružiti priliku za posao su Microsoft Development Center Serbia, RT-RK, HDL Design House, Asseco, TeleSign, Namics, VIP, Endava, Elsys i Avisto i ostale.

Podršku projektu takođe su pružili Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grad Beograd, kao i svi dekani tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Za više informacija posetite stranicu Sajma www.jobfair.rs ili zvaničnu Facebook stranicu www.facebook.com/jobfairrs .

Podeli