Posetite Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi 2019. u Novom Sadu

Studentska organizacija EESTEC LC Novi Sad organizuje Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi KONTEH, trinaesti put za redom. Ovaj sajam će se održati 13. i 14. marta 2019. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi se održava sa ciljem da studentima i diplomcima Univerziteta u Novom Sadu predstavi mogućnost zaposlenja i razvoja karijere u brojnim kompanijama koje posluju u našoj zemlji. U daljem tekstu ćete imati prilike da pročitate o kakvom je sajmu zapravo reč, kao i na koji način Sajam doprinosi mladima.

Studenti na sajmu

Šta je KONTEH?

KONTEH je jedinstveni Sajam, koji pored prilika za zapošljavanje, nudi i veliki spektar ponuda stručnih praksi. S obzirom na to koju ulogu Sajam ima, kao takav može da poveže kompanije sa dve veoma bitne tačke za njihov razvoj, sa obrazovnim institucijama i ljudskim resursima kao što su studenti i diplomci koji su ujedno i kandidati za posao. Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi želi da studentima da šansu da se upoznaju sa mogućnostima planiranja i razvoja karijere u brojnim kompanijama naše zemlje koje vrlo uspešno posluju.

Zauzmi svoje mesto konteh

Saradnja KONTEH-a i drugih institucija kao garant kvaliteta Sajma

Ono što garantuje kvalitet samog Sajma i zasigurno je jedan od bitnih razloga zašto je ovaj Sajam veoma dobra prilika za mlade da se upoznaju sa samim tržištem rada je činjenica da Sajam ima odličnu saradnju sa Fakultetom tehničkih nauka i Univerzitetom u Novom Sadu, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, kao i Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu proglasio je KONTEH07 najboljim sajmom zapošljavanja koji je do tada bio održan u Novom Sadu pod pokroviteljstvom ovog sekretarijata.

Zašto posetiti Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi?

I ove godine, na Sajmu će učestvovati brojne kompanije koje će u toku trajanja sajma, kao i svih prethodnih godina, imati priliku da predstave svoj način poslovanja studentima. Naime, pomoću propagadnog materijala i prezentacija koje će biti dostupne svim posetiocima sajma, ali i putem neposrednog kontakta sa studentima, brojne kompanije će pokušati da dočaraju svoju delatnost svim zainteresovanim kandidatima objašnjavajući im kako da iskoriste praksu na pravi način.

Svi zainteresovani studenti i kandidati za posao moći će direktno da ostave svoj CV poslodavcima za čiji su posao zainteresovani i moći će da se informišu o svemu što ih zanima. Takođe, u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka, tokom trajanja samog Sajma, zainteresovani za posao će imati priliku da prisustvuju radionici na kojoj će moći da saznaju i nauče kako pravilno da napišu svoj CV.

Ljudi na sajmu konteh

Ukoliko si i ti u potrazi za stručnom praksom, poseti Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi u Novom Sadu i informiši se o svemu što te interesuje kako bi pored znanja sa fakulteta, stekao i neophodnu praksu koja je nužna kako bi mogao da zaploviš poslovnim vodama.

Podeli