Sajt “Učiteljica” – izvanredna ideja tokom vanrednog stanja  

Kada se kreativnost jedne učiteljice spoji sa tehnologijom kao produkt se dobije sajt koji pomaže osnovcima do 4. razreda da savladaju gradivo koje nalaže plan i program. Učiteljica Sonja Nikolić je došla na ideju da digitalizuje uslugu individualnih časova i na taj način pomogne đacima, ali i sebi i svojim koleginicama da imaju izvor prihoda tokom ove nezavidne situacije. 

Kako je nastala ideja o pokretanju sajta “Učiteljica”?

Učiteljica koja stoji ispred table

Sonja Nikolić nije imala stalno angažovanje u školi u trenutku kada je počelo vanredno stanje, te je situaciju u kojoj se našla iskoristila da zakorači u preduzetničke vode. Kreirala je sajt www.uciteljica.rs u želji da usvajanje gradiva u periodu izolacije olakša i đacima ali i njihovim roditeljima, koji sada preuzimaju znatno veći angažman oko školskih obaveza deteta.

Ovaj sajt je ujedinio više učiteljica koje nude pomoć školarcima, i prilagođavaju trenutno online učenje dečijim mogućnostima. Ideja je da učenici kroz individualne časove uz pomoć odabrane učiteljice savladavaju gradivo od prvog do četvrtog razreda.

Kako funkcioniše održavanje časova? 

Časovi će se održavati putem Skype ili Zoom platforme i trajaće od 45 do 90 minuta u odnosu na to koliko je vašem detetu potrebno. Kako biste odabrali termin potrebno je da posetite sajt i zakažete čas. 

Tokom trajanja časa učiteljica će sa vašim detetom preći zadato gradivo, trudeći se da održi  koncentraciju deteta, objasniće ono što nije jasno i uraditi domaći zadatak. Dakle, online učiteljica će služiti kao podrška za savladavanje školskog gradiva, što će posebno značiti roditeljima koji zbog obaveza na poslu ne mogu da izdvoje vremena za školske obaveze deteta.

Ideja je da nakon vanrednog stanja časovi budu mogući  i u toplini vašeg doma, kao i da se realizuje specijazovana Montesori radionica za decu. 

Za mnoge đake i njihove roditelje, ali i za mnoge učiteljice ovaj sajt je sjajno rešenje tokom vanrednog stanja, te sa sigurnošću možemo reći da je ideja Sonje Nikolić pravi spoj lepog i korisnog.

Podeli