Social Change Hackathon 2014!

Social Change Hakaton trajaće 48 sati i obuhvatiće 40 učesnika koji će imati zadatak da stvore društveno korisne aplikacije. Aplikacije za cilj imaju da se reše specifični problemi i potrebe lokalnih zajednica ili da se doprinese lakšem učešću građana u njihovom rešavanju.

Social change hackaton

Social Change Hakaton biće održan od 16. do 18. maja u Mikser hausu u Beogradu. Prijave za aktiviste, dizajnere i programere otvorene su do 24. aprila.

Program Hakatona sastoji se iz dva dela:

  • Uvodna radionica i
  • Hakaton!

Uvodna radionica se dešava desetak dana pre Hakatona i na njoj će se učesnici upoznati, razmeniti ideje, oformiti timove, osmisliti početne koncepte aplikacija i pripremiti se za 48 sati zajedničkog kreativnog rada.

Organizovanje Hakatona će podržati i američka fondacija IEEE, nemački GIZ i Microsoft, koji su prepoznali potencijal ovog događaja i ideja za koje se zalažu organizatori.

Ovogodišnji Social Change Hackathon biće ujedno jedan od najatraktivnijih događaja na petodnevnom Startit Fest-u koji će biti prvi događaj tog tipa u Srbiji i regionu, a biće održan od 16. do 20. maja u Savamali u organizuji SEE ICT.

Izvršna direktorka organizacije SEE ICT Dragana Zmijanac kaže da je osnovni cilj Hakatona da rešava probleme iz stvarnog sveta sa kojima se ljudi svakodnevno susreću i da na taj način doprinosi pozitivnim promenama u društvu.

Na sledećem linku možete videti kako je sve to izgledalo 2012. godine.

A sve potrebne informacije i formular za prijavu možete naći na hakaton.rs i na Facebook stranici događaja Social Change Hackathon!

 

Podeli