Stipendije Uniona za olimpijce

Vrhunski rezultati su ono čime se srpski sportisti već dugo ponose, a uskoro će moći da se ponose i svojim obrazovanjem. Olimpijski komitet Srbije potpisao je sporazum o saradnji sa Fakultetom za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla” koji će stipendirati naše najperspektivnije sportiste.

Fudbaleri na treningu

Čak 80 olimpijaca dobiće obrazovanje

Fakultet za sport jedinstvenim studijskim programima obrazuje trenere u sportu, menadžere u sportu i sportske novinare. Na njihovim studijskim programima u naredne četiri godine biće stipendirano 80 sportista i budućih sportskih stručnjaka. Olimpijski komitet Srbije će odrediti kriterijume po kojima će svake godine izabrati po 20 najistaknutijih olimpijaca koji će se školovati na ovom fakutetu.

Sporazum su potpisali Božidar Maljković, predsednik OKS-a i dekanka Fakulteta za sport, prof. dr Ivanka Gajić.

Mislim da je idealan model vrhunskog sportiste da bude dobar u sportskoj grani kojom se bavi, ali i da u isto vreme u jednoj redukciji gradiva kao što to rade na američkim i ruskim univerzitetma, završi školu. Samo na taj način dobijamo kompletne ličnosti “, rekao je Božidar Maljković.

Naši poznati sportisti Davor Štefanek, Viktor Nemeš, Marko Novaković i mnogi drugi već su studenti Fakulteta za sport. Zahvaljujući specifičnom programu na fakultetu, polazi im za rukom da se obrazuju, a da zbog toga ne zapostavljaju treninge i takmičenja.

Na našem fakultetu ima mnoštvo sportista koji zaista studiraju, i kojima uvek izlazimo u susret. Imamo posebnu platformu e-nastave koja im omogućava praćenje svakodnevnih predavanja i vežbi”, kaže prof. dr Ivanka Gajić i dodaje: “Ulaganjem u obrazovanje vrhunskih sportista težimo da doprinesemo razvoju društva koje se bazira na znanju, a uvereni smo da je to najefikasniji put koji će nas dovesti do novih odličja, i uspeha na sportskim borilištima!”

Fakultet za sport je za kratko vreme postao partner više od 80 nacionalnih granskih sportskih saveza i vrhunskih sportskih klubova. Pod sloganom “Znanje za medalje” do sada je stipendirao više od 40 persperktivnih sportista i afirmisanih sportskih stručnjaka. Predsednik Saveta Fakulteta za sport Bojan Sekulić kaže da se nada da će se započeta saradnja nastaviti, i da će se broj studentskih stipendija još uvećati.

Podeli