Studenti FON-a svetski šampioni u Case Study-u

Studenti Fakulteta organizacionih nauka osvojili su prvo mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja, BI International Case Competition 2016, u Oslu.takmicenje u resavanju studije slucaja fon

Mentori studentima Case Study Club-a, Stefanu Ignjatoviću, Anji Koprivici, Branislavu Bandiću i Andreji Srećkoviću, koji su predstavljali FON na ovom takmičenju, bile su prof. dr Vesne Damnjanović i prof. dr Slavice Cicvarić Kostić.

U periodu od 12. do 18. februara 2016. godine održano je ovo svetsko takmičenje u rešavanju studije slučaja na norveškoj poslovnoj školi, BI Norwegian Business School, koja je ujedno bila i domaćin takmičenja. Učestvovalo je ukupno 12 Univerziteta, odnosno 48 studenata iz celog sveta.

Studenti su rešavali studiju slučaja kompanije Hydro, koja se bavi proizvodnjom aluminijuma i posluje u 50 zemalja širom sveta. Zadatak koji je bio stavljen pred studente je određivanje strateških pravaca kompanije Hydro do 2020. godine, sa akcentom na održivom razvoju. Studenti su na raspolaganju imali 32 sata i korišćenje interneta.

Studenti FON-a su predložili tri strategije za kompaniju Hydro. Prva strategija odnosila se na razvoj sistema za reciklažu aluminijuma u Nemačkoj, druga se odnosila na primenu novih tehnologija i otvaranja novih fabrika za proizvodnju aluminijuma, a treća na kreiranje održivog i marketinški orijentisanog sistema za inovacije.

Nakon prezentacije svoje studije, tim sa FON-a je pobedio preostala tri tima iz svoje grupe i prošao u finale takmičenja. U finalu su tri pobednička tima, svako iz svoje grupe, ponovo prezentovala svoja rešenja žiriju, nakon čega je tim sa FON-a proglašen najboljim. Drugo mesto pripalo je University of Melbourne iz Australije, a treće Texas A&M University iz Sjedinjenih Američkih Država.

Studenti FON-a su pohvaljeni za sjajne prezentacione veštine i timski rad, razumevanje tržišta Norveške i regiona, strateški pristup u rešavanju zadataka i studije slučaja i odličnu argumentaciju predloženih rešenja.

Podeli