„Pronađi meru“ – studenti medicine savetuju građane o ishrani

Svako od nas se povremeno zapita da li je život koji vodi zdrav i, ukoliko nije, kako bi mogao da da promeni svoj način života a da to pozitivno utiče na zdravlje. Studenti medicine rešili su da nam pomognu u tome i daju odgovore na sva pitanja vezana za izbalansiranu ishranu.

hrana na stolu

 

U želji da se ukaže na važnost pronalaženja balansa u svim segmentima života pokrenuta je informativno-edukativna kampanja pod nazivom „Pronađi meru“. Cilj cele kampanje je da se kroz izbalansiran i aktivan životni stil spreče različita zdravstvena oboljenja.

S obzirom na to da su fizička aktivnost i pravilna ishrana ključni za zdrav život, studenti medicine su organizovali ovaj događaj kako bi građanima pomogli u rešavanju svim nedoumica vezanih za temu zdrave ishrane.

Do 15. decembra građani su u MAXI supermarketima širom Beograda mogli da dobiju savete studenata o tome koliko kalorija je potrebno uneti denvno, kao i koja je minimalna fizička aktivnost neophodna.

Ceo projekat realizovan je od strane Komiteta za međunarodnu saradnju studenata medicine, IFMSA- Serbia, Društva dijetetičara-nutricionista Srbije i Udruženja građana „Delpas“, a uz podršku Ministarstva zdravlja i Coca-Cola fondacije.

 

Podeli