Studenti pomažu razvoj bezgotovinskog društva u Srbiji

Ministarstvo finansija je zajedno sa NALED-om pokrenulo novo takmičenje za studente. Pročitajte o kakvom se takmičenju radi i kako se možete prijaviti.

masterkard takmičenje

U Srbiji veoma mali broj građana prednost daje karticama, što sugeriše da postoji veliki prostor za podsticanje bezgotovinskog plaćanja kao dobrog načina za unapređenje ekonomskog razvoja i suzbijanja sive ekonomije.

Zbog toga su NALED i Ministarstvo finansija, zajedno sa Mastercard-om, Societe Generale bankom, Fakultetom organizacionih nauka i studentskom menadžment konsalting organizacijom Case Study Club, odlučili da pokrenu Cashless Case Challenge 2017 takmičenje.

Ko se može prijaviti za ovo takmičenje?

Konkurs je namenjen najboljim studentskim idejama koje mogu da doprinesu razvoju bezgotovinskog društva, kao i odgovornijem i angažovanijem učešću najmlađeg dela populacije u borbi protiv sive ekonomije.

Kroz pokretanje Cashless Case Challenge studentskog takmičenja, želimo da čujemo kako studenti, tehnološki napredna generacija budućih lidera, vidi razvoj bezgotovinskog društva – rekao je  Artur Turemka, generalni direktor kompanije Mastercard za tržište Balkana

Goran Pitić, predsednik UO Societe Generale banke u Srbiji i predsedavajući NALED-ovog Saveza za fer konkurenciju, izjavio je da se najbolji predlozi studenata mogu naći i u Nacionalnom programu za suzbijanje sive ekonomije.

Cashless Case Challenge 2017 je otvoren za studente treće, četvrte i pete godine osnovnih i postdiplomskih studija svih fakulteta i viših škola u Srbiji i inostranstvu. Neophodno je da formiraju timove od tri člana, ali nije obavezno da budu sa istog fakulteta.

Rok za prijavu je 1. decembar

Više informacija o takmičenju možete pronaći na ovom sajtu, a od danas (07. novembra) zainteresovani studenti će moći da preuzmu prijavni formular i zadatak koji treba da reše.

Petočlani žiri izabraće maksimalno 10 timova koji su ponudili originalna rešenja koja utiču na suzbijanje sive ekonomije i doprinose finansijskoj inkluziji mladih.

Finalne prezentacije i izbor najboljih radova zakazani su za 17. decembar. Pobednički tim osvojiće plaćenu stručnu praksu za svakog člana u trajanju od šest meseci u NALED-u, kompaniji Mastercard i Societe Generale banci.

U nagradnom fondu, između ostalog, nalaze se i tableti za članove tri prvoplasirana tima, promocija radova pet najboljih timova na sajtu uzmiracun.rs i dr.

 

Pre nego što se upustite u razrađivanje ideja za ovo takmičenje, pročitajte koji su to termini vezani za ekonomiju koje morate znati.

Podeli