Studentska konferencija – Restart 2017

Studenti Fakulteta za medije i komunikacije u saradnji sa studentima Beogradskog univerziteta organizuju konferenciju #restart2017, koja će biti održana 30. septembra od 10 časova u klubu Magistrala u Domu kulture Studentski grad.studenti

Tema konferencije će se baviti medijskom manipulacijom širim masama, njeni mehanizmima, tehnikama i alatima, kao i njenom političkom pozadinom. Predavači na konferenciji su istaknuta novinarka i urednica Olja Bećković, marketinški stručnjak sa dugogodišnjim iskustvom – Voja Žanetić, reditelj Stanko Crnobrnja i profesorka filozofije Jelisaveta Blagojević.

slika

Ovaj događaj vuče inspiraciju iz ideje da je inicijativa mladih jedna od najsnažnijih sila u društvu, zato je neophodno da mlade snage iskoriste priliku i da restartuju trenutnu situaciju u medijima.


Susret #restart2017 zamišljen je kao suprotnost tradicionalnom shvatanju konferencije sa striktnim granicama između predavanja, koja može imati diskusije i radionice. Zbog toga je organizovan kao forma koja ove tri kategorije spaja u jedno i na taj način podstiče publiku da se uključi u tok razgovora, kao i da sama bude deo predavanja.

Projekat predstavlja aktivnost osmišljenu „od mladih za mlade“ i svaki segment ovog događaja – od ideje, preko organizacije i do realizacije – delo je studentkinja i studenata Fakulteta za medije i komunikacije, u partnerstvu sa kolegama sa Univerziteta u Beogradu.

                                                                                                                

Podeli