Stipendija za 50 srpskih studenata: šansa za studiranje u Moskvi!

Moskovski državni univerzitet raspisao je konkurs za 50 studenata iz Srbije u oblasti pedagogije, istorije i politikologije. Saznajte kako se prijaviti za ovaj program, šta on obezbeđuje studentima i koji su neophodni uslovi konkursa!Moskva

Fakultet političkih nauka državnog Univerziteta u Moskvi stipendiraće do 50 studenata iz Srbije koji su zainteresovani da akademska znanja i veštine stiču u Rusiji.

U ponudi su osnovne, magistarske i postdiplomske akademske studije, a moguće je prijaviti se za studije:

  • pedagogije;
  • politikologije;
  • istorije.

Uslovi programa: znanje ruskog, stipendija, studentski dom…

Oni koji imaju adekvatno znanje ruskog jezika mogu se upisati na fakultet bez prijemnog ispita, a za one koji ne znaju ruski, predviđene su pripreme u trajanju od godinu dana, tokom kojih će studenti učiti ruski jezik i savladati ga u dovoljnoj meri da mogu da prate nastavu.

Za svakog studenta predviđena je stipendija u iznosu od 1.500 rubalja mesečno, kao i smeštaj u studentskom domu koji se nalazi na severoistoku Moskve, na metro stanici ,,Babuškinskaja”.

U slučaju da bude dovoljno zainteresovanih, na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu oformiće se posebna grupa isključivo za srpske studente koji idu u Rusiju. Stipendiranje studenata iz Srbije vršiće se na osnovu odluke Ministarstva obrazovanja Ruske Federacije, koja je predvidela da ovim programom stipendira 50 studenata iz Srbije.

Konkurs je otvoren do 1. novembra, a svi koji su zainteresovani za ovaj studijski program mogu se javiti filijali ,,Rosotrudničestva”, koja se nalazi u sklopu Ruskog doma u Beogradu.

Saradnja sa Fakultetom političkih nauka Moskovskog državnog oblasnog univerziteta realizuje se uz pomoć Fonda Svetog Georgija.

Dodatne informacije o studiranju u Rusiji možete pronaći na sajtu russiastudy.

Podeli