Takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja High School Case Competition

U periodu od 5. do 17. decembra održaće se High School Case Competiton 2022, takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja namenjeno srednjoškolcima. Iza ovog projekta, u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka, stoji najveće udruženje konsalting profesionalaca, industrijskih eksperata i studenata u jugoistočnoj Evropi, Case Study Club part of BCA SEE.

High School Case Competition se održava po šesti put u svojoj istoriji postajanja i treći put okuplja srednjoškolce širom Republike Srbije. Više od 300 srednjoškolaca iz cele Srbije, podeljeni u timove, biće u prilici da rešavaju realan problem iz sveta biznisa, zadat od strane kompanije koja podržava projekat. Svečano otvaranje projekta i zvanično predstavljanje studije slučaja održaće se 5. decembra, nakon čega će učenici srednjih škola prisustvovati ekdukativnim radionicama, gde će steći sva potrebna znanja i veštine koje mogu upotrebiti pri rešavanju zadatog problema. Timovi koji se uspešno plasiraju u polufinale, svoje rešenje prezetovaće pred stručnim žirijem 14. decembra, a timovi koji se budu plasirali u finale imaju mogućnost konsultacija sa mentorima kako bi unapredili svoje rešenje. Finale takmičenja biće održano u subotu, 17. decembra 2022. godine. Kako bi se takmičenju priključilo što više srednjoškolaca iz cele Srbije, celo takmičenje će se održati u online formatu, dok će se finale održati uživo na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu.

Cilj takmičenja je da se učenicima srednjih škola približi koncept poslovanja, donošenja odluka i rešavanja problema kroz primer iz prakse. Tom prilikom steći će veštine korisne za budućnost, primenljive u svim sferama poslovanja, kao i mnoga poznanstva. Udruženje Case Study Club poznato je po uspesima svojih članova na lokalnim, regionalnim i svetskim takmičenjima u rešavanju poslovne studije slučaja, a kroz projekat High School Case Competition omogućava i srednjoškolcima da se u tome oprobaju.

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave i naprave svoje prve korake u svetu biznisa! Više informacija, kao i prijavu za takmičenje možete pronaći na našim stranicama na Facebook-u (High School Case Competition) i Instagram-u (@highschoolcasecompetition), kao i na zvaničnom sajtu Case Study Club-a (www.casestudyclub.org)

 

Podeli