Takmičenje za mlade – budućnost Srbije u Evropi!

U periodu od 3. aprila do 3. maja 2017. godine će u toku biti Fcebook takmičenje za mlade. Suština takmičenja je da napišeš kako bi želeo da Evropa izgleda. Dakle, potrebno je da napišeš esej (do 1000 reči) na temu Uloga mladih u evropskoj budućnosti Srbije, u kom ćeš objasniti kakvu Evropu oblikuju i žele mladi. Budi kreativan, ponudi novu, lepšu i mlađu perspektivu o EU.

evropska unija

Gde se takmičenje održava i koja su pravila

Takmičenje se odigrava na Fejsbuk stranici EU info centra. Nagradno takmičenje počinje 3. aprila i završava se 3. maja 2017. godine u 23.59h, i to sledećom dinamikom:

  • Od 3. do 25. aprila u 23.59h takmičari/ke postavljaju eseje putem Facebook aplikacije;
  • Od 26. aprila do 3. maja u 23.59h biće otvoreno javno glasanje sa ciljem da svaki esej prikupi što veći broj lajkova.

Što veći broj lajkova, veće su šanse za osvajanje glavne nagrade. Glasanje je samo jedan deo procesa nagradnog tamičenja. Radovi koji osvoje najveći broj lajkova biće nagrađeni i to isključivo ukoliko žiri donese tu odluku. Žiri koji čine eksperti za društvene medije, imaće konačnu reč i proglasiće pobednika. Ukoliko se posumnja da postoji povreda autorskih prava, prevara ili da pristigli rad nije u skladu sa evropskim vrednostima i pravilima konkursa, rad će biti diskvalifikovan.

Proglašenje pobednika i pobednica biće objavljeno na EUIC društvenim mrežama za Dan Evrope, 9. maja 2017. godine.

Ko sve može da učestvuje

Takmičenje je otvoreno za sve mlade 18-35 godina. Da bi učestvovao u nagradnom takmičenju potrebno je da uneseš ime, prezime, godište, e-mail i da postaviš esej na temu: Uloga mladih u evropskoj budućnosti Srbije.

Neophodno je da pristigli radovi budu u skladu sa evropskim vrednostima i da bude jasno i razumljivo izražena vizura mladih i Srbije u EU budućnosti. Osim toga potrebno je da postoji stilski kvalitet radova, kao i kreativnost i pozivanje na debatu i razmišljanje.

Evo koje nagrade možeš da očekuješ

Biće nagrađeno ukupno 10 takmičara i takmičarki. Nagrade su: 10 x ranac pun knjiga iznenađenja! Svi nagrađeni će biti pozvani na prijem u Skupštinu grada Beograda, kada će 24. maja 2017. godine biti održano finale Evropske škole debate. Svi oni koji budu učestvovali, a ne osvoje glavne nagrade, dobiće utešne nagrade.

Proglašenje pobednika biće dostupno na veb-sajtu i društvenim mrežama EU info centra, a detaljno uputstvo u vezi sa preuzimanjem nagrada biće poslato svima na e-mail i to u roku od 10 dana od proglašenja pobednika. Ukoliko imate pitanja ili nedoumice u vezi sa takmičenjem, molim vas da kontaktirate Mariju Stevuljević putem e-maila marija.stevuljevic@euinfo.rs.

Podeli