Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je konkurs za „Najbolju tehnološku inovaciju u 2017. godini“. Imaš ideju koju znaš kako da realizuješ? Prijavi se već danas!

ideja sijalica

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju jeste promovisanje preduzetničke inovativne klime u Srbiji i pomoć potencijalnim i postojećim visoko-tehnološkim istraživačima, koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje pretoče u inovacije.

Učešće na takmičenju, osim nagrada, svim takmičarima obezbeđuje:

  • Besplatnu stručnu pomoć u vidu edukacije kroz treninge i konsalting;
  • Besplatnu medijsku podršku;
  • Kontinuirano praćenje i pomoć u godinama koje slede nakon završenog učešća na takmičenju.

Uslov za prijavljivanje

Jedini uslov za potencijalne učesnike je da imaju ili inovaciju koja je završena, ili makar inovativnu ideju koja je pred realizacijom i da imaju jasnu viziju i kapacitet da svoju inovaciju u budućnosti realizuju kroz delatnost nekog postojećeg ili budućeg malog preduzeća. Više o pravilima pogledati ovde.

Ove godine se takmičenje održava trinaesti put za redom uz podršku Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Privredne komore Srbije, medijsku podršku RTS-a i saradnju sa Zavodom za zaštitu intelektualne svojine i Inovacionim fondom Republike Srbije.

Gde se takmičenje održava i do kada je rok za prijavljivanje

Takmičenje se održava na teritoriji Republike Srbije i na teritoriji Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom nauke i tehnološkog razvoja Republike Srpske.

Rok za prijavu je 20. april 2017. a početni nagradni fond za ovu godinu iznosi 4.000.000 dinara. Finale takmičenja sa šest najbolje plasiranih timova će biti održano 21. decembra na RTS-u.

Da li imaš neku zanimljivu inovaciju sa kojom ćeš se prijaviti? Piši nam u komentarima.

Podeli