Telenor-SSB konferencija

Tradicionalna konferencija “Jačanje kapaciteta studentskih predstavnika“ u organizaciji Saveza studenata Beograda održana je po treći put na Zlatiboru protekle nedelje u kongresnom centru “Romanija”. Ovo je ujedno bila i završna konferencija SIGMUS Tempus projekta koji za cilj ima donošenje Zakona o studentskom organizovanju.

telenor-ssb1

Ovoj konferenciji prisustvovali su studenti, odnosno lideri svojih fakulteta, kao i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Studentima su se obratili i državni sekretar prof. dr Zoran Mašić, pomoćnik ministra prof. dr Slobodan Stupar, rektor i prorektori Univerziteta u Beogradu, predsednik Nacionalnog Saveta za visoko obrazovanje, prof. dr Srđan Stanković, i mnogi drugi funkcioneri kako iz Beograda, tako i iz Novog Sada i Novog Pazara.

Ovim projektom studenti su se edukovali u delu neformalnog obrazovanja na fakultetima i učestvovali u razvoju obrazovanja Srbije kroz mnogobrojne projekte, seminare, radionice. Uz pomoć fakulteta, firmi i stručnjaka iz inostranstva studenti su kroz ovaj program stekli praktična znanja i razvili ideje koje su doprinele da se obrazovni sistem u našoj zemlji poboljša – piše Blic.

Moje iskustvo bilo je veoma veliko i značajno u daljem usavršavanju. Osim zabave i lepih trenutaka koji su nas čekali nakon predavanja, stekla sam i nova poznanstva s studentima iz drugih gradova naše zemlje.

Kako se uspešno predstaviti poslodavcu (CV, intervju za posao), koje su to veštine javnog nastupa, kako započeti sopstveni biznis, koje stipendije daje Tempus kancelarija, samo su deo onoga što smo za pet dana na Zlatiboru saznali, kako kroz informacije i savetovanje predavača, tako i kroz njihovo lično iskustvo koje su pokušali da nam prenesu.

Bila je velika čast i zadovoljstvo biti među najboljim studentima iz raznih gradova i upoznati veoma važne osobe u svetu biznisa i politike.

Podeli