Testiranje najnovije opcije na Fejsbuku: CV na profilu?

Fejsbuk trenutno testira mogućnost da na svoj profil ubacite CV i tako postanete vidljiviji za poslodavce; pročitajte kakve bi ovo promene moglo doneti!

fejsbuk logo

Fejsbuk je do sada korišćen mahom za privatan život korisnika, ali nova opcija koju trenutno testiraju mogla bi da znači okretanje Fejsbuka poslovnom svetu; naime, kod nekoliko korisnika pojavila se mogućnost da na svoj profil okače CV.

Kako izgleda Fejsbuk CV?

Prema skrinšotovima viđenim na društvenim mrežama kod ljudi koji su ,,dobili na lutriji” da testiraju novu opciju, korisnici će u okviru ove sekcije moći da napišu nešto više o svom radnom i profesionalnom iskustvu, obrazovanju, bitnim veštinama, i da okače sliku sebe u ,,reprezentativnom” izdanju za posao.

Ipak, ovo ne deluje kao sasvim nova i jedinstvena opcija: već je moguće uneti u svoj Fejsbuk profil podatke koje inače unosite u CV: koje jezike govorite, gde ste radili i gde trenutno radite, koje ste škole završili… U tom slučaju, ovo može biti samo nov način formatiranja profila i njegovih sekcija, gde će podaci važni za traženje posla biti smešteni u posebnom odeljku.

U Fejsbuku su potvrdili da je u toku testiranje nove opcije, ali ne zna se da li će ove promene biti implementirane, niti da li će svi moći da je testiraju.

Nova konkurencija LinkedIn – u?

Nije tajna da Fejsbuk godinama unazad kupuje sve atraktivne aplikacije i društvene mreže, ili ih kopira ukoliko ne uspe u nameri da ih prisvoji.

Možda je ovaj Fejsbukov upliv u poslovni svet pokušaj da se parira LinkedIn – u, trenutno najpoznatijoj društvenoj mreži koja služi za poslovno povezivanje i profesionalni život. Do sada nema vesti o tome da je Fejsbuk pokušao da kupi LinkedIn, koji je trenutno u vlasništvu Majkrosofta – Majkrosoft ga je kupio u junu prošle godine za oko 26 milijardi dolara, što je najveća kupovina koju je Majkrosoft do sada obavio.

Podeli