U susret planeti Zemlji – manifestacija i konkurs

Geografski fakultet u Beogradu 21. aprila organizovaće, povodom dana planete Zemlje, manifestaciju pod nazivom “U susret planeti Zemlji” na kojoj će prisutvovati veliki broj predavača i stručnjaka i povodom čega su raspisana i dva konkursa – jedan za srednjoškolce a drugi za studente.devojka priroda livada

Rok za prijavu na konkurs produžen je do 17.aprila, stoga ukoliko vas zanimaju ekološki problemi s kojima se susreću sva živa bića u 21. veku prijavite se i spojite lepo i korisno jer najbolje očekuje dosta zanimljivih nagrada.

KONKURSI: “Najbolja autorska fotografija” i “Najbolji poster”

Ukoliko ideš u neku od srednjih škola iz Srbije i regiona i želiš da učestvuješ u ovoj akciji Geografskog fakulteta, neophodno je da napraviš svoju fotografiju i to na temu “Uništili smo planetu Zemlju”.

Studente osnovnih i master studija iz Srbije,  očekuje nešto malo drugačiji zadatak, te je potrebno da svako napravi svoj poster na temu “Korišćenje obnovljivih izvora energije”.

Zašto se prijaviti za konkurs i manifestaciju

Na ovaj način doprinećete razvoju ekološke svesti mladih i očuvanju prirode. Uz to, bićete u prilici da čujete i naučite nešto novo od gostujućih stručnjaka na ovom događaju, a neki od njih su:

  • Pof. dr. Vladimir Đurđević (Meteorološki institut Fizičkog fakulteta),
  • dr. Aleksandar Petrović (Katedra za fizičku geografiju Geografskog fakulteta),
  • Đorđe Samardžija (Jedan stepen Srbija) i mnogi drugi.

Najbolje očekuju nagrade

Pored dodatne edukacije o globalno-ekološkim problemima, učesnike ova dva konkursa očekuju i veoma vredne i lepe nagrade.

Pa tako, najbolji među srednjoškolcima mogu da biraju jednu od tri ponuđene nagrade:

  1. Besplatna pripremna nastava za prijemni ispit,
  2. Kurs engleskog jezika na odgovarajućem nivou učenika
  3. Nagradni vaučer za escape room

Studente očekuju iste nagrade, s jedinom razlikom – za prvu nagradu dobijaju letovanje na Krfu za dvoje.

Kako se prijaviti na konkurs?

Na sreću svih zainteresovanih rok za prijavu, kao što smo već naveli,  produžen je do 17. aprila (još sutra), tako da ukoliko još uvek niste, prijavite se tako što čete popuniti kratak formular na ovom linku.

Takođe, neophodno je da postere i fotografije pošaljete na sledeću e-mail adresu: gefzaplanetu@gmail.com.

Zatim, preostaje samo da dođete 21. aprila u prostorije Geografskog fakulteta u Zemunu – ul. Vojvođanska br.1 u periodu od 10h do 14h i da diskutujete zajedno sa profesorima o postojećim problemima održivog razvoja prirode.

Podeli