Učenici ponovo u ulozi preduzetnika!

Regionalno takmičenje učeničkih kompanija biće održano u petak 18. marta, u Mercator centru. Srednjoškolci iz beogradskih opština imaće priliku da prezentuju svoje proizvode i usluge široj javnosti, dok će članovi žirija ocenjivati njihove poslovne veštine i kompanijske izveštaje.

trening poster

Učenička kompanija je jedan od najznačajnijih projekata organizacije Dostignuća mladih u Srbiji, koji obezbeđuje osnovno ekonomsko obrazovanje za učenike srednjih škola. Evropska komisija je upravo ovaj program označila kao najbolji primer preduzetničkog obrazovanja, koji se realizuje širom sveta. Učenici koji su „zaposleni” u svojim kompanijama, tokom školske godine stiču znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz programe Dostignuća mladih, vodeći svoju kompaniju od osnivanja do izrade kompanijskog izveštaja.

Takmičenje učeničkih kompanija će srednjoškolcima pružiti priliku da „odmere snage” sa svojim vršnjacima, dok će najboljih pet kompanija učestvovati u nacionalnom finalu u Beogradu, zajedno sa pobednicima ostala tri regionalna sajma (jugozapadna i centralna Srbija, Vojvodina i jugoistočna Srbija). Najbolja učenička kompanija na nacionalnom nivou predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje će biti održano u julu ove godine, u Švajcarskoj.

Agenda – takmičenje učeničkih kompanija:

11.00 – 11.30      Zvanično otvaranje
– Darko Radičanin, izvršni direktor Dostignuća mladih u Srbiji
– Aleksandra Vučetić, savetnica u Ministarstvu privrede
11.50 – 17.00      Sajam učeničkih kompanija
17:00 – 17:30     Proglašenje pobednika i dodela nagrada

Ove godine podršku projektu pružili su Ministarstvo privrede, Societe Generale banka, kompanije TeleGroup i Mercator centar.

Podeli