Učeničke kompanije iz Beograda takmiče se za mesto u nacionalnom finalu

U sredu, 11. marta, u tržnom centru Big Fashion (Višnjička 84) biće održano Regionalno takmičenje učeničkih kompanija iz beogradskih srednjih škola koji će ponuditi svoje proizvode i usluge široj javnosti, dok će članovi žirija ocenjivati njihove kompanijske izveštaje, prodajne veštine i jedinstvenost ponude.

Učenička kompanija je najpoznatiji program Dostignuća mladih koji obezbeđuje osnovno ekonomsko obrazovanje za učenike srednjih škola i sprovodi se širom sveta. Program traje preko cele školske godine a Evropska komisija ga je označila kao najbolji primer preduzetničkog obrazovanja. 

Učeničke kompanije

Šta će nam predstaviti predstavnici učeničkih kompanija?

Učenici koji su „zaposleni” u ovim kompanijama tokom školske godine stiču znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz programe „Dostignuća mladih” i svoju kompaniju vode od osnivanja do izrade kompanijskog izveštaja i zatvaranja kompanije. Program Učenička kompanija deo je projekta „Decenija preduzetništva” koji sprovodi Vlada Republike Srbije.

Na takmičenju će učenici imati priliku da javnosti pokažu koje proizvode i usluge su razvijali tokom godine ali i da „odmere snage” sa svojim vršnjacima, a najbolje četiri kompanije učestvovaće na nacionalnom finalu u maju u Beogradu, zajedno sa pobednicima ostalih regionalnih takmičenja (jugozapadna, jugoistočna i centralna Srbija, i Vojvodina). 

Najbolja učenička kompanija na nacionalnom nivou predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje će biti održano u julu ove godine u Portugalu.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, uz saradnju i finansijsku podršku Ministarstva privrede, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), kompanija TeleGroup i ManpowerGroup, kao i tržnog centra Big Fashion.

Program takmičenja  – 11. mart 2020. godine:

10.30 – 11.00 Zvanično otvaranje

11.00 – 17.00 Prodajni sajam učeničkih kompanija

17:00 – 17:30 Proglašenje pobednika i dodela nagrada

Podeli