Učestvuj u javnoj raspravi o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju

Upravo je upućen poziv svim studentima za učestvovanje u javnoj raspravi o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju. Evo kako i gde možete uticati na tok studiranja. Učestvuj i budi kreator sopstvenih studija, a ne obrnuto!

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je pozvalo sve građane, a između ostalih i studente svih državnih fakulteta, kao i studente privatnih univerziteta, da doprinesu kreiranju Nacrta Zakona o visokom obrazovanju.

Javna rasprava se održava od 3. do 20. maja

Niz javnih rasprava tj. tribine na kojima će nadležni predstaviti Nacrt zakona o visokom obrazovanju, održaće se u rektoratima više univerziteta u Srbiji.

  • 9. maj (10 do 11:30 č) – Rektorat Univerziteta umetnosti
  • 9. maj (14 do 16 č) – Rektorat Univerziteta u Beogradu
  • 10. maj (13:30 do 15č) – Rektorat Univerziteta u Novom Sadu
  • 11. maj (9 do 10:30 č) – Rektorat Univerziteta u Kragujevcu
  • 22. maj (12 do 12:30 č) – Rektorat Univerziteta u Nišu

Kako uložiti primedbe i sugestije o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju?

  1. Pročitajte tekst Nacrta zakona o visokom obrazovanju – ovo možete učiniti vrlo jednostavno. Osim što možete prisustvovati javnim raspravama o ovom Nacrtu, sam tekst Nacrta, već sad možete preuzeti klikom na sledeći: LINK.
  2. Online obrazac za primedbe, sugestije i predloge – ukoliko želite da priložite primedbe, sugestije ili predloge kako unaprediti budući Zakon o visokom obrazovanju, ili smatrate da nešto nije u redu, možete jasno to istaći putem zvaničnog obrasca sa sajta Ministarstva, koji možete preuzeti OVDE.
  3. Pošaljite popunjen obrazac na e-mail adresu: razvoj@mpn.gov.rs

Da li mislite da treba otići na javnu raspravu i direktnim stavom i predlogom uticati na sistem visokog obrazovanja u Srbiji? Mi smatramo da je ovo izuzetno važno i zato još jednom pozivamo sve studente da se uključe i doprinesu stvaranju boljih uslova studiranja.

Podeli