I naši gejmeri dobijaju univerzitetsku eSports ligu!

Od ove godine i studenti srpskih univerziteta mogu da se takmiče u kompjuterskim igricama, zbog čega smo korak bliže eSport World University League koja predstavlja online gaming verziju klasične Univerzijade. Pogledajte kako će to sve izgledati.

ulaz esports liga

Bilo je pitanje trenutka kada će se ovako nešto pojaviti kod nas, jer je interesovanje studenata raslo iz dana u dan. Asus je u saradnji sa organizacijom Efrag odlučio da ostvari snove našim gejmerima i omogući im da svojim talentom osvoje korisne nagrade. Jedan od planova organizatora jeste da ligom privuku sponzore i da se najboljim studentima omoguće stipendije, kao što se to radi u Americi.

Pravila učestvovanja

Fakulteti mogu imati po dve ekipe za svaku igru, a svi članovi ekipe moraju biti studenti fakulteta u čije ime se takmiče. Neke od igara u kojima će studenti moći da se oprobaju su Dota2 i CS:GO.  Mogu učestvovati oni koji imaju do 25 godina.

Koliko će trajati takmičenje?

Samo takmičenje će trajati ni manje ni više nego pet meseci. Ligaški deo će trajati četiri meseca i održavaće se svakog vikenda u Efragovoj gaming areni. Subotom će se igrati Dota2, dok je nedelja rezervisana za  ljubitelje CS:GO-a . Veliko finale će se održati krajem petog meseca. Nagrada za fakultet čija ekipa odnese pobedu je Asus gaming soba.

Nova balkanska liga

Pored postojeće Vip Adria League, Fortuna Esports je najavila i osnivanje EBL iliti ‚‚Esports Balkan League”. Ona je, ujedno, prva profesionalna esport liga na Balkanu. U prvoj sezoni učestvovaće 8 najboljih timova iz 10 zemalja regiona. Već od naredne sezone u 2018, biće organizovane kvalifikacije za sve koji žele da se prijave.

Najbolji tim ide u Brazil

Svakako je cilj da se pobednici proguraju do svetske eSport lige, koja se ovog decembra održava u Brazilu. Tamo su nagrade još veće, ali i konkurentski timovi još jači.

U okviru ovog turnira, predviđene nagrade za timske igre su:

  • 1. mesto 5.000 dolara,
  • 2. mesto 3.000
  • 3. mesto 2.000,

Za individualne igre su nagrade 2.500, 1.500 i 1.000 dolara.  Svi mečevi će se prenositi na Twitch streamu i Sportklub-u, pa ko voli – nek izvoli.

 

Podeli