Uskoro “Digitalna karijera” u Subotici

Ekonomski fakultet u Subotici će 18. oktobra biti domaćin projekta “Digitalna karijera”. Ovo je odlična prilika za studente da zavire u široko rasporostranjeno digitalno poslovanje i ekonomiju kojima se bavi i Netokracija Srbija, vodeći magazin u regionu koji obrađuje ove teme.

Digitalizacija osvaja sve sfere poslovanja, a kada je u pitanju svetska ekonomija, predviđa se da će do kraja 2020. godine njenih 25% činiti upravo digitalna ekonomija. Ova promena otvara nove mogućnosti mladim stručnjacima spremnim da uče i napreduju. Od njih se očekuje da usvoje određena znanja i veštine kako bi se lakše snašli u svetu digitalnog poslovanja koje predstavlja našu budućnost.

Digitalna karijera

Upravo u tom cilju, Netokracija organizuje besplatne poludnevne konferencije širom Srbije gde se mladi mogu informisati o svemu što ih zanima na ovu temu. Prve tri konferencije održane u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu su posećene od strane više od 300 studenata, a veliki odziv se očekuje i u Subotici 18. oktobra.

Ko su predavači?

Tog dana, u Svečanoj sali Ekonomskog fakulteta sa početkom u 14 časova, održaće se tročasovna konferencija sa pet predavača. Svoje znanje i iskustvo prisutnima će preneti suosnivač i direktor Netokracije u Srbiji, Marko Mudrinić, zatim Ivana Drecun iz agencije M+ Agency, Darko Videnov ispred Infostuda, Tijana Stamenković kao predstavnica uspešnog srpskog startapa Yolo Book, kao i Svetozar Krunić iz kompanije ActiveCollab.

Eminentni predavači će govoriti o digitalnom poslovanju na domaćem tržištu, digitalnom marketingu, online trgovini i IT industriji. Povodom jesenjeg nastavka “Digitalne karijere” i izuzetno velikog interesovanja studenata, projektna menadžerka ovog događaja Lidija Stepanović, izjavila je sledeće:

Zanimanja koja predstavlja #DigitalnaKarijera su najčešće nepoznata studentima bez iskustva, budući da se industrija razvija brže od obrazovnih programa na fakultetima. Događaji poput ovih su značajni jer mlade mogu usmeriti ka granama njihove struke za koje možda i nisu čuli, a za njih je dovoljno nadograđivanje formalnog obrazovanja novim veštinama koje mogu steći kroz prakse ili sadržaje dostupne na internetu. Nadamo se da ćemo uspeti ovim projektom da smanjimo nezaposlenost mladih u Srbiji sa jedne, kao i da pomognemo poslodavcima da pronađu kvalitetne kadrove sa druge strane.

Ulaz na događaj je besplatan, ali su prijave obavezne zbog velikog interesovanja i ograničenog broja mesta. Više informacija o događaju možete pronaći na web stranici digitalnakarijera.rs, gde se možete pretplatiti na newsletter, ili na FB Event-u.

Podeli