Uspešno završen BBICC 2016!

U subotu, 9. aprila 2016. godine zvanično je završeno svetsko takmičenje u rešavanju poslovnih studija slučaja, Belgrade Business International Case Competition 2016.BBICC 2016 first place

Studenti sa 16 različitih univerziteta iz SAD, Australije, Kanade, Irske, Danske, Norveške, Holandije, Hong Konga, Kine, Singapura i Tajlanda rešavali su dve studije slučaja u okviru četvrtog internacionalog studentskog takmičenja, Belgrade Business International Case Competition 2016.

BBICC takmičenje održano je od 4. do 9. aprila u organizaciji Fakulteta organizacionih nauka i Srpske asocijacije menadžera (SAM).

Prvu studiju slučaja studenti su rešavali 5 sati, a zadala ju je vodeća banka na tržištu Srbije, Banca Intesa, dok su za drugu studiju slučaja vodeće kompanije Philip Morris International studenti imali na raspolaganju 24 sata.

Timovi studenata su imali priliku da svoja rešenja prezentuju pred stručnim žirijem sačinjenim od top menadžera i konsultanata vodećih kompanija iz Srbije.

slika

“Motivisati mlade ljude da uđu u svet biznisa na ovaj način je odlična ideja. Ovo je dobra prilika da vidimo mlade talente, da razmenimo ideje, da se povezujemo sa ljudima i da učimo. Mislim da je svako rešenje koje sam imao prilike da vidim danas jako vredno.“ rekao je Stevan Vraneš, menadžer korporativnih poslova za region Srbije, CG i BIH kompanije Philip Morris International.

„Ceo događaj je prevazišao moja očekivanja. Cenimo mišljenje nekoga ko nije deo naše kompanije, kao i ideje koje potencijalno mogu da nas navedu na neku vrstu inovacija koje možemo da implementiramo. Želeo bih da budem deo ovakve vrste događaja u budućnosti zato što smatram da je ovo nešto što pravi konkurentsku prednost, da učestvujemo u ovakvom događaju, da budemo partneri i da imamo priliku da diskutujemo sa ovim mladim ljudima koji imaju nesvakidašnje ideje.” izjavio je Nikša Ilović, direktor Sektora za upravljanje segmentom klijenata fizičkih lica Banca Intesa.

„Zadovoljstvo je što smo imali priliku da ugostimo najbolje studente i mentore iz celog sveta. Prikazana je kultura i tradicija Srbije, akcenat je bio na učenju i zato su izabrane vodeće kompanije na tržištu Philip Morris International i Banca Intesa koje prepoznaju ulaganja u talente.“ rekla je Vesna Damnjanović, direktorka takmičenja BBICC.

Pobednik ovogodišnjeg takmičenja je National University of Singapore, drugoplasirani tim dolazi sa Hong Kong University of Science and Technology, dok je treće mesto pripalo timu sa Maastricht University.

Dodatne informacije o takmičenju mogu se naći na sajtu BBICC-a.

Podeli