UX dizajn radionica u Humanity-u

Šta je to uopšte UX dizajn i kako izgleda baviti se time? Ova skraćenica je sve prisutnija, a slojevi koji se nalaze iza nje su brojni. Zato će naredna Knowlegde Lab radionica biti posvećena upravo ovoj temi. Nakon JavaScript i HR radionica kako se zaposliti u IT kompaniji, nastavlja se niz radionica koje će vas u potpunosti osposobiti za rad na najsavremenijim proizvodima.

UX radionica u Humanity Srbija

UX dizajn ili dizajn kojem je u fokusu korisničlko iskustvo, treba da spoji lepo i korisno, odnoso da pomiri estetske i tehničke kriterijume, a da sve to bude funkcionalno i korisniku ugodno za upotrebu.

Kroz ovaj program posvećen UX dizajnu pratiće se proces kreiranja proizvoda od početka do kraja, sve vreme imajući korisnika u vidu. Biće osvrta na teoriju upotrebljivosti. Govoriće se o metodama i alatima koji se koriste za istraživanje i testiranje upotrebljivosti.

Tokom ove radionice imaćete priliku da od vrsnih profesionalaca čujete od čega se sve sastoji dobar dizajn proces. Međutim, ne samo da ćete slušati već ćete u sklopu svog tima raditi na kreiranju korisničkog iskustva, skiciranju, prototipovanju i, na kraju, testiranju upotrebljivosti aplikacije koje ste napravili.

Ova radionica treba da pruži uvid šta se sve dešava iza kulisa kreiranja aplikacija, a pre samog razvoja i kodiranja. Ideja Humanity-a je da svi učesnici nakon ovog programa imaju jedan celovit proizvod koji je nastao kao rezultat rada tokom učešća u UX dizajn programu.

Dakle, teorijski deo + interaktivan rad u grupama na sopstvenom proizvodu u obalsti UX dizajna je fokus ovog programa koji i ovaj put imate priliku da pohađate besplatno.

Radionica će trajati dve subote, 4. i 11. juna u Humanity prostorijama koje se nalaze u  Kneginje Zorke 25-27.

Ukoliko se baviš dizajnom, psihologijom ili nekom sličnom oblašću, a zanima te kako izgledaju procesi unutar UX dizajna, popuni kratku formu i prijavi se za učešće do 27. maja.

Ako imate neka pitanja možete pisati na knowledgelab@humanity.com, a aktivnosti vezane za radionicu pratiti na Humanity Srbija facebook stranici ili Spacevent stranici.

Podeli