Velike promene stižu na Instagram

Ako ne volite promene a koristite aktivno Instagram, onda verujemo da  vam se ovo neće svideti. Naime, Instagram će doživeti neke značajne promene u načinu na koji prikazuje objave korisnika.Instagram uvodi promene svog timelina

Način prikaza objava na Instagramu bi trebalo da postane sličniji onima na Facebooku i Twitteru. Iako je Instagram do sad bio jedna od retkih većih društvenih mreža, sa bazom od 400 miliona korisnika, koje su do sad svoj sadržaj prikazivale hronološki sa izuzetkom plaćenog sadržaja, u skorijoj budućnosti i to će se promeniti.

Instagram će uskoro započeti sa testiranjem novog algoritma prikaza objava koji će pre svega biti zasnovan na popularnosti neke objave kao i još nekim socijalnim markerima, poput vaših prethodnih interakcija sa drugim korisnicima, doba dana itd.

slika

Prosečan korisnik Instagrama vidi svega 30 posto objava dok 70 posto ostaje zatrpano. Ono što bi ovo trebalo da donese jeste da vi vidite 30 posto relevantijih objava baš za vas.

Razlog za ovakvom promenom kako novodi CEO Instagrama Kevin Sistrom, ogleda se u tome da prosečan korisnik Instagrama vidi svega 30 posto objava dok 70 posto ostaje zatrpano. Ono što bi ovo trebalo da donese jeste da vi vidite 30 posto relevantijih objava baš za vas.

Svi se sećamo burnih reakcija kad je Facebook uveo promene u svom algoritmu prikaza objava 2009. godine. Naravno, korisnici Facebook-a su se pomirili sa novim news feed-om na kraju (kao i uvek kad facebook uvede iznenadnu promenu).  Korisnici Instagrama već sad su počeli da izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog činjenice da neće u budućnosti biti više u mogućnosti da utiču na način i redosled kojim se fotografije objavljuju na instagramu.

Koosnivač Instagrama, Majk Kriger kaže da korisnici neće primetiti niti da će to biti neka velika promena za njih iz razloga jer verovatno prate najrazličitije ljude sa svih strana sveta.

Naravno, ne treba paničiti, biće potrebno dosta vremena da se ove promene implementiraju na instagramu i definitivno je promena koju nećete primetiti narednih meseci, zbog same činjenice da nisu započeti ni testovi algoritama na mreži.

Pohvalno je i to da je Instagram objavio da će uvesti ovaj tip promene, a nama ostaje da vidimo kako će to sve izgledati i koje će još inovacije uvesti na ovoj društvenoj mreži u skorije vreme.

Koje je Vaše mišljenje o ovim promenama? Kako će ove promene uticati na dosadašnje korišćenje Instagrama?

Podeli