Voljena Nokia 3310 se vraća

Nokia će ponovo izbaciti čuveni model 3310, verovatno najvoljeniji i najotporniji mobilni telefon ikada. Pogledajte zašto Nokia opet plasira 3310 model i šta ovo znači?nokia

Model je prvi put izbačen na tržište 2000. Godine i na neki način je zapravo obeležio početak modernog doba mobilnih telefona. Sećate se baterije koja traje 5 dana uz konstantno cimanje (da li se klinci i danas cimaju?) i besomučno igranje zmijice.

Reinkarnacija starog 3310 će se prodavati po ceni od samo 59 evra, i biće namenjen ljudima kojima je prvi model ostao u lepom sećanju i koji žele da imaju pouzdan sekundarni telefon, kojim mogu da pobegnu od notifikacija i aplikacija. Biće predstavljen na Kongresu Mobilnog Sveta sledećeg meseca.

[button link=“https://beleske.com/kako-povezati-sve-chat-aplikacije-u-jedan-program-meet-franz/“]Evo kako povezati sve chat aplikacije u jednu[/button]

Nokia 3310 i dalje živi

Da li ste znali da je i dalje moguće kupiti stari 3310? Doduše, ne na pijacama od uličnih prodavaca, već preko Amazona. Ali samo preko prodavaca, a ne od kompanije direktno. Funkcije koje 3310 ima su sat, kalkulator, mogućnost da zapamti do 10 podsetnika i četiri igrice: Zmijica II, Pairs II, Space Impact i Bantumi.

Popularna zmijica je doživela razne verzije i unapređenja u međuvremenu, ali je i dalje dostupna u originalnoj verziji iz ‘97 za android i apple uređaje.

Funkcionalnost i izdržljivost ovog modela su doprineli da se pozicionira kao najizdržljiviji i najdugoročniji telefon ikada napravljen. Reputacija ga je nadživela, pa je tako danas zvezda mnogih memova i zajebancija na internetu.

Tor čekić 3310
This phone, i like it. Another!

Ali ipak nije preživela mučenje hidraulične prese. RIP 3310.

Red hot hydraulic press vs Nokia 3310[/quote]

Budućnost Nokie

Nokia je neozbiljno pristupila inovacijama i zato je izgubila primat kada je Apple era pametnih telefona krenula. Od tada se bori da vrati staru poziciju, ali bez nekog uspeha. Telefoni koje pravi Nokia se sada prodaju pod okriljem kompanije HMD Global, finske kompanije koja je kupila pravo na ime. Nokia će predstaviti neke nove modele – Nokia 3, 5 i 6 na istom događaju sledećeg meseca.

Da li će Nokia obeležiti odrastanje novih generacija ili će pasti u zaborav. Jedno je sigurno, a to je da će 3310 nadživeti sve nas.

Podeli