WarGame takmičenje – hakerska simulacija

WarGame je online takmičenje gde hakeri, programeri i entuzijasti imaju za cilj da pronađu što više propusta i ranjivosti na sajtu.

haker

Ovakva hakerska simulacija je odličan trening za sve početnike u svetu IT sigurnosti, ali i profesionalce kojima je hakovanje zapravo umetnost, jer treba pronaći bezbednosne propuste određene aplikacije ili sajta bez kršenja zakona na tom putu.

Ovo je prvi put da se organizuje događaj ovakvog karaktera na Balkanu. Nedavno pokrenuta online zajednica koja se okuplja na forumu balcan-underground.net u periodu od 23.12.2013. do 30.12.2013. godine, organizovaće prvi whitehat WarGame.

slika

Etički hakeri (engl. Ethical hacker) su eksperti u oblasti informacionih tehnologija, koji se bave ispitivanjem sigurnosti računarskih sistema. Termin “etički hakeri” opisuje hakere koji pokušavaju da oštete, izmene, prikriju, ili na drugi način učine neupotrebljivim računarski program, ne bi li pomogli vlasnicima programa da postanu svesni nezaštićenosti svojih podataka i sigurnosnih propusta.


Cilj takmičenja je, pre svega, zabavnog karaktera ali i prava prilika da se podigne svest o sigurnosnim propustima i koliko se zapravo malo vodi računa o bezbednosti web aplikacija.

Važnost i značaj ovakvog događaja prepoznale su i kompanije, pa takmičari mogu očekivati vredne nagrade kao što su Samsung i9082 Galaxy Grand Plus VIP za pobednika, Premium nalog HMA VPNa na godinu dana za drugoplasiranog i Masculan kondomi za treće mesto.

Učešće je besplatno. Mogu učestvovati svi zainteresovani entuzijasti i profesionalci.

Način prijave, pravila, pokrovitelje događaja kao i više informacija o samom takmičenju možete pronaći na sledećem linku.

Podeli