Zatvorena Blogomanija 2013: „Iznad očekivanja“

Cifra od 950 učesnika edukativnih predavanja i različitih radionica ovogodišnje Blogomanije potvrđuje veliki uspeh ove konferencije i organizatora. Konferencija je posvećena blogu i Internetu, a ove godine tema je bila sadržaj i kreiranje kvalitetnog sadržaja na Internetu.

blogomanija-2013-bina

Blogomanija je upravo zatvorena, a reči i fotografije ostalih autora i saradnika sa Kopaonika čine da još više žalim što sam je ponovo propustio.

Pored edukativnog dela, na „krovu Srbije“ ovih 950 ljubitelja Interneta i priključenija, uživalo je u zimskim čarima koje nudi Kopaonik, kao i druženju, umrežavanju, sklapanju poslova.

Uz više od 40 sati programa, sa više od 80 predavača, ostvaren je cilj da se ove godine
napravi pomak u kreiranju sadržaja na internetu u Srbiji, ali i regionu. Najveća „zvezda“
ovogodišnje Blogomanije svakako je bio Dejv Trot iz Velike Britanije, koji je i otvorio
konferenciju, a čije predavanje je slušalo više od 550 ljudi.

Jedna od najvažnijih poruka koje su se mogle čuti na Blogomaniji izneta je u izlaganju
državnog sekretara Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija za ICT
Stefana Lazarevića, koji je naveo da Srbija ima veliki potencijal u razvoju informacionih tehnologija, i šansu da postane „silicijumska dolina“ Evrope.

Ništa manje važan nije ni humanitarni aspekt Blogomanije, jer je ovogodišnji generalni
sponzor, kompanija Coca Cola, osmislila akciju kojom donira po jedan dinar za svaku
potrošenu kaloriju na Blogomaniji. Preciznom računicom koliko se zapravo kalorija potroši na „tvitovanje“, ali i na sportske aktivnosti koje su bile organizovane za učesnike, poput turnira u basketu, časova joge i kuglanja, došlo se do cifre od 134.098 kcal. Coca Cola je ovaj iznos učetvorostručila i opredelila donaciju u iznosu od 536.392 dinara za pomoć školama u Srbiji!

Posebnu draž druženju na Kopaoniku dali su „kraljevi sadržaja„, koji su sa učesnicima podelili tajne svog kreativnog procesa ali i dobro nasmejali sve prisutne. Tu je bila ekipa „The Books Of Knjige“, Njuz.net, momci koji stoje iza web stranice Tarzanija, kreativni duo „BraćaBurazeri“, kao i Marko Kon, Niggor Lazić i poseban video materijal ekipe „Državnog Posla“ iz Novog Sada. Time je ispunjen još jedan od prioriteta Blogomanije, a to je zabava i dobro raspoloženje svih učesnika konferencije.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=PxaVj6P_wg4[/tube]

Organizatori su se na svečanom zatvaranju zahvalili svima na velikom interesovanju i učešću i obećali da će sledeća Blogomanija biti još lepša, veća i bolja!

Ostaje samo da vidimo gde će je spakovati 🙂

Podeli