BeeShaper: `leba bez motike, ili nešto više? Zaradite na fb, iz kreveta.

Konačno se pojavila mogućnost da svoje „korisno“ vreme provedeno na facebook-u iskoristite i unovčite. Ovo ćete uraditi veoma lako, registracijom na servis BeeShaper i uključivanjem u aktuelnu kampanju. Servis je trenutno u beta fazi, pa je jedina kampanja za promociju samog servisa, ali ukoliko prođe kako treba, verovatno će i kompanije biti zainteresovane da se priključe. Gde ste tu vi, i kako da zaista zaradite? Da li je ovo prevara? Ima li ipak `leba bez motike?

BeeShaper kontrolni panel

Ništa bez motike, moram da vas razočaram u startu. Ono što je dobro, jeste da vaša motika može biti lepša, udobnija, šarena ako ste dovoljno „dobri i popularni“ na mrežama. Vaša poluga u korišćenju ovog servisa biće ono što ste čitavog života gradili, vaši prijatelji, poznanici, pratioci. Ako ste do sada prikupili hiljade pratilaca, i to vas je ispunjavalo jer ste uticajni, popularni ili nešto slično, ovog puta to će vas ispunjavati jer ćete zaradom od istih moći da odete na neku kafu, možda izlazak ili čak imati za mesečnu rentu (nažalost u Srbiji teško).

Kako zaraditi od prijatelja/pratilaca

Lako, bitno je da sa njima već imate neku interakciju (ne u porukama), i da vas smatraju relevantnim. Naviknuti na vaše dobre sadržaje, velika je verovatnoća da će i na vaš naredni kliknuti, pogledati o čemu se radi, a tu dolazi do realizacije ovog servisa i vaše zarade. Registrujte se na servis i počnite sa zaradom. Momenta kada neko klikne i ode na stranicu da pogleda šta tamo ima, vi zarađujete, automatski.

Zašto bi neko platio da vi postavite neku stranicu? Isto zašto stavlja i bilbord na sred slavije. Samo mu je ovo jeftinije, preciznije i merljivije. Poslednju rečenicu možete izuzeti, ali marketarima je ona srž.

Primer promo fb posta

Zašto ne bih slao velikom broju prijatelja ili sam generisao klikove?

Možete da probate, i verovatno ćete lako prevariti servis, ne treba biti genije za tako nešto. ALI, nije isplativo, makar ne dugoročno. Kao i svaka prevara, kad tad ćete biti uhvaćeni ili će uzeti više vremena nego što će doneti zarade. Bolje utrošite vreme u nešto pozitivno, npr. da naučite kako da zaradite ili da naučeno primenite. Servisi tipa klikom do zarade postoje više od decenije, sa različitim modelima, ali još nećete čuti da je neko sagradio kuću od prevare, dok ima onih koji od toga lepo žive. Evo kako izgleda link za kampanju http://url.beeshaper.com/n7n1m/n8n917h

Internet starleta dobija svog „sponzora“

Ovde dolazimo do još jedne zanimljive stvari, a to je do onih najgledanijih profila na mrežama, onih sa golotinjom koje se svi „groze“. Idealan servis za sve devojčice, a i dečake, koji na ovaj način privlače mase. Sigurno im neće biti zanimljivo ako im okačite reklamu za neki keks ili za sam servis, kao fotka dobre guze, ali neko će se zeznuti, kliknuti i vi ćete zaraditi. Naravno, servisi ovog tipa pravljeni su da prave kampanje prikazuju ljudima preko kojih će se najbolje širiti, ali verujem da će i guze moći da zarade još dugo.

Zarada preko interneta

Ako ste došli do kraja teksta, siguran sam da vas na neki način interesuje zarada preko interneta, pogotovu ona laka. Laka realno ne postoji, ali ostale ima. Razmislite malo više, pretražite temu, naći ćete odgovora više nego što za život možete da prolitate, a i mi ćemo uskoro malo pisati o tome. Različiti modeli zarade na internetu su:

  • internet prodaja
  • affiliate marketing
  • blogovanje (native advertising)
  • prodaja oglasnog prosora (blogovi/sajtovi)
  • edukacija putem interneta
  • razne varijacije i mix prethodno navedenog

Da servis radi, evo i dokaza. Dok pišem ovaj tekst, a prethodno sam ostavio link na fb profilu, genirasani su određeni klikovi i zaradio sam 1,32$. Idemo na kafu?

Prikaz zarade

Podeli