BMS besplatan online kurs preduzetništva

Sopstveni posao je najbolji posao! Da li i ti želiš da vodiš sopstveni posao ili bi radije radio za nekog ceo radni vek? Imaš ideje koje će promeniti svet? Preduzetništvo je nešto posebno, mnogo daje, ali mnogo i traži, oprobaj se!

 

Dosadilo ti je čitanje oglasa za posao? Ne možeš da nađeš posao u struci? U firmi u kojoj radiš ne možeš da napreduješ? Želiš više slobode i odgovornosti u svom životu? Svi oko tebe maštaju o „sigurnom” poslu, a ti znaš da takvog posla nema? Prepreke vidiš kao izazove, a krize kao prilike? Imaš ideje i inicijativu, ali nemaš podršku i plašiš se neuspeha?

Sva ova pitanja nalaze se na stranici „Biznis mladih srbije“, a na istom mestu nude vam i odgovore i pomoć da postanete preduzetnici ili kako kod nas vole da kažu „sam svoj gazda“. Dobra strana je da se uči od kuće u vreme koje vam odgovara, a ova online platforma može vam biti odskočna daska za pokretanje sopstvenog biznisa. Što je najbolje, besplatna je!

Tokom kursa naučićete:

  • Koji biznis je najbolji za tebe;
  • Kako da definišeš svoje proizvode ili usluge;
  • Ko su tvoji kupci i korisnici;
  • Kako da sagledaš svoje poslovno okruženje;
  • Šta ti je potrebno za pokretanje i vođenje biznisa ili koliko će to da te košta.

Uslovi i način prijave

Svi mladi od 18 do 35 godina sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije mogu se prijaviti za ovaj kurs. Prijave su otvorene do 3. novembra. Potrebno je samo popuniti online formular, nakon čega stiže e-mail obaveštenje o narednim koracima.

Kako izgleda online učenje?

Besplatna online platforma za učenje o preduzetništvu biće aktivna od 5. do 12. novembra. Putem e-maila stiže obaveštenje o aktiviranju platforme.

Kurs je podeljen u 5 celina koje se sastoje od teorijskih tekstova, vežbi i testova.

Prolazak kroz kurs pomaže da sagledate koji biznis je najbolji za vas pre svega, a zatim ono što će vam pomoći da ga vodite, kako se definišu proizvodi i usluge, ko su kupci i korisnici, kako analizirati poslovno okruženje, šta je potrebno za pokretanje i vođenje biznisa ili koliko to košta.

Na kraju svake celine je test koji će ti pomoći da proveriš svoje znanje. Nepohodno je rešiti svaki test, da bi se prešlo na sledeću celinu. Test služi isključivo da pomogne polazniku da proveri koliko je razumeo sadržaj.

Zadaci mogu da se čitaju i rešavaju onda kada vam to odgovara i u količini koja vam odgovara, što znači sami organizujete svoje vreme, pa možete da prilagodite svim ostalim aktivnostima.

Ukoliko još nemate razvijenu ideju o svom biznisu, kurs će vam pomoći da je nađete.

Svi kandidati koji završe BMS online kurs preduzetništva imaće prednost u dobijanja drugih vrsta podrške BMS programa.

Šta još nudi BMS?

Biznis mladih Srbije je program sveobuhvatne podrške preduzetništvu mladih, koja podrazumeva:

O programu „Biznis mladih Srbije“

Ovaj program sprovodi Smart kolektiv u partnerstvu sa Erste Bankom. Program ima dugogodišnju finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, a tokom 2012/13 finansijski podržavan je i od strane USAID-a. Veliku podršku pružaju i Forum poslovnih lidera, prva mreža društveno odgovornih kompanija u Srbiji, kao i Tim za socijalnu inkluziju i smanjenje siromaštva. Partnerski sarađuje sa državnim institucijama (Nacionalna služba za zapošljavanje), kao i sa mnogim organizacijama civilnog društva u Srbiji koje se bave ovom temom.

Metodologija sveobuhvatne podrške preduzetništvu mladih razvijena je po ugledu na metodologiju prestižne međunarodne mreže The Prince’s Youth Business International , čiji su član od oktobra 2012. godine. Mrežom predsedava Princ od Velsa, a čine je programi iz više od 40 zemalja širom sveta.

Podeli