Budućnost je došla

Umetničko delo, slika, arija, film ili nešto treće odveće nas daleko od stvarnosti, tačno toliko koliko joj to dopustimo.

svemirski brod na jezeru

Umetnost je genijalna. Ne samo zato što nas oplemenjuje, već zato što nam otvara vrata različitih svetova, udaljenih gradova, melodičnih jezika i prohujalog vremena.
Bez bojazni da budemo „optuženi“ za beg iz realnog života, putovanje na krilima umetničkog pružiće nam širinu i proširiti vidike više od bilo kog izuma tehnike. Na tom putovanju možete susresti samo emocije. Nije to bezazleno. Filmski stvaraoci su u tome otišli najdalje. Njihovo vizionarstvo je 3-4 decenije unapred predvidelo globalizaciju u duši, i čelik i staklo u enterijeru.

Gde bi živa legenda Mik Džeger zaigrao kao glumac?! Da, u fantastičnom filmu „Freejack“ on igra modernog čuvara u poretku koji ljude deli samo na vladare i potčinjine.
I danas, kada je budućnost došla, kada je moderna tehnologija zakoračila u sve segmente našeg života, a kontrola misli, kretanja i delanja postala sveprisutna, okrenimo se umetnosti kao poslednjem pribežištu za naše emocije sa kojima rasli i odrasli.
Imajmo ih jer su one odlika ljudskog bića, negujmo ih jer su one odlika dobrih ljudi, razvijajmo ih jer je sa njima svet bolji!

Jedno je sigurno, kada bi svi ljudi razmišljali kao umetnici, život bi sigurno bio kao na filmu…

Podeli